Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-04-2022 13:01   Güncelleme : 06-04-2022 14:07

Cumhur ittifakı mensubu partinin ilçe başkanı hükümeti vara yoğa eleştiriyor!

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erdal Avcı Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın Kızılay Zekat Müessesesi kurularak bu kapsamda toplayacakları zekatlarla üretim sıkıntısı çeken üreticilerin borçlarının ödeneceği bir model kuracakları açıklamasına bile sert tepki gösterdi.

Cumhur ittifakı mensubu partinin ilçe başkanı hükümeti vara yoğa eleştiriyor!

Avcı tepkisini, 2006 yılında çıkan tarım kanuna göre, Tarımsal desteklemelerin finansmanı başlıklı 21. Maddesinde Tarımsal Desteklemelerin finansmanı bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır, bütçeden ayrılacak kaynak gayri safi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz” ifadelerine dayandırdı.

Kimse de Erdal Avcı’ya, “Erdal abi ne, Kızılay ile tarımsal destekleme finansmanının ne alakası var” diye sormadı.

Erdal Avcı konuşmasına şöyle devam etti;

 Belirttiğimiz kanun gereği çiftçilerimize bu zamana kadar verilmesi gereken desteğin miktarı 299 milyarı ( eski parayla katrilyonu) bulmuştur.

Bu sebeple bu açıklamasını çiftçilerimize hakaret kabul ederek diyoruz ki hükümetin direk taraf olarak seçtirdiği  Kızılay Genel Başkanı Kemal Kınık’ın üreticiye zekat vermek için geliştirecekleri model yerine gayri safi milli hasıladan verilmesi gereken paranın çiftçiye anasının ak sütü gibi helal olarak verilmesi gerektiğini ifade etmesini bekliyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN