Genel
Giriş Tarihi : 30-11-2019 11:50   Güncelleme : 30-11-2019 11:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerden medeniyet davamızı yükseltmeleri ve yüceltmelerini bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükyalı’daki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerden medeniyet davamızı yükseltmeleri ve yüceltmelerini bekliyoruz!

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en köklü yükseköğrenim kurumlarından olan Marmara Üniversitesinin bu yeni külliyesiyle çok daha güçlü hâle geleceğine inandığını söyledi. Külliyenin Marmara Üniversitesi’ne kazandırılmasında emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’nin tüm üniversitelerine destek verdiğini kaydetti.

“ÜNİVERSİTELERİN BAŞARISI, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GURURU, ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yönetenler olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini, şimdi sıranın üniversite yönetimleri ve hocalarında olduğunu belirterek, “Çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan ilk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden öyle bir elin parmağı kadar değil, göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz. Bunun için öncelikle köklü bir anlayış değişikliğine ihtiyacımız bulunuyor” dedi.

Üniversitelerinin başarısının Türkiye’nin en büyük gururu, övünç kaynağı olacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak üzerine düşen her görevi yerine getireceğinin bilinmesini istedi. Asıl görev ve sorumluğun üniversite hocalarına düştüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitelerimizdeki tüm hocalarımıza güveniyorum. Mezunu olmaktan iftihar ettiğim Marmara Üniversitemizin de, bu büyük atılımın öncüsü olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki rekabetin, medeniyet mücadelesinde öne geçme rekabeti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi mücadelelerinin de medeniyet üzerine olduğunu söyledi. Türkiye’de Batılılaşmak, Batı medeniyetine dâhil olabilmek için inanılan dinin değiştirilesi tartışmalarının bile yapıldığı dönemler olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıların sebebi nasıl İslam değilse, ülkemizin geçmişte yaşadığı krizleri de milletimize ve kültürümüze mal edemeyiz. Başımıza gelenlerin nedeni, son birkaç asırdır medeniyet ufkunu yitirmiş, özgüvenini kaybetmiş, batı karşısında ezik, kendi kültürüne karşı nobran; kendisi üretmek yerine kopyalamayı bilim diye yutturmuş bir zihniyetin üzerimize karabasan gibi çökmüş olmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“ÜNİVERSİTELERDEN BEKLENTİMİZ; MEDENİYET DAVAMIZI YÜKSELTMELERİ VE YÜCELTMELERİDİR”

Üniversitelerden beklentisini; “Medeniyet davamızı, her türlü önyargıdan arınmış olarak, insanlığın tüm birikimini kullanarak güçlendirmeleri, yükseltmeleri ve yüceltmeleridir” sözleriyle ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başka yerlerde üretilen bilginin ezbercisi, kopyacısı, tekrarcısı değil, bizatihi bilginin membaı hâline gelen üniversitelere sahip olmanın hayaliyle yaşıyoruz. İnşallah bu hayali gerçeğe dönüştüreceğimiz günlerin de yakın olduğuna inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 17 yılda büyük dönüşümler yaşadığına, sadece bilim alanında değil her alanda farklı bir kulvara girdiğine işaret ederek, “Her ne kadar içeriden birileri sürekli kriz tellallığı yapsa, dışarıdan birileri de ülkemizin tökezlemesini beklese de hamdolsun, hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz” vurgusunda bulundu.

“KAZANDIĞIMIZ HER BAŞARI, BİR SONRAKİ HEDEFE ULAŞMA KARARLILIĞIMIZI PERÇİNLİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik tehdit kriterlerinin de değiştiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte ülkemiz için çok büyük kriz, sıkıntı, sorun kaynağı olan nice mesele, artık rutin gündemin bir parçası olmanın ötesine geçemiyor. Yaşadığımız her tecrübe, ülkemizin önündeki bir engeli daha aşacak formüller geliştirip hayata geçirmemize vesile oluyor. Engellere takılıp kalmak yerine, onları bertaraf edecek bir anlayışı ve iradeyi her alanda yerleştirdik. Kazandığımız her başarı, bir sonraki hedefe ulaşma kararlılığımızı daha da perçinliyor. Artık kendisine güvenen, gücüne inanan, hedeflerine kilitlenen, tuzakları bozan bir Türkiye var. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle geldiğimiz bu seviye, bizden sonraki nesiller için yeni başlangıç noktası olacaktır. Biz Türkiye’yi 230 milyar dolar millî gelirden, 36 milyar dolar ihracattan, eğitimiyle, sağlığıyla, ulaştırmasıyla, enerjisiyle, ticaretiyle adeta tel tel dökülen bir yerden almıştık. İşte böyle bir ülkeden, bugün bölgesinde ihracatta 780 milyar doları aşan bir ülke konumuna geldik ve dünyada adeta parmakla gösterilen, kendi vatandaşları yanında tüm dostlarının umudu hâline dönüşmüş bir Türkiye’ye ulaştık.”

adminadmin