Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-09-2020 06:28   Güncelleme : 22-09-2020 06:28

Darbeci Generaller Keyif Sürerken Mağdur Ettikleri Askerlerin Durumu

Darbeci Generaller Keyif Sürerken Mağdur Ettikleri Askerlerin Durumu

Değerli Yazar Abdurrahman Dilipak ile bir panel arasında sohbet ederken “bize dua edin mücadelemizde başarılı olalım” demiştim. Bana “mahkemelere gidin mücadele yeri orasıdır” demişti. Kendisine “22 yıldır başka ne yapıyoruz ki” diyememiştim. Hiç olmaz ise burada yazayım da içimde kalmasın…

Evet, 28 Şubat 1997 darbecilerinden hesap sormak için binlerce kişi içinden seçilen 500 kişilik davacılar içerisinde ben de vardım. Mahkeme kapılarında on bine yakın askeri ordudan uzaklaştıran, Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu raporları ile sabit olan 330 Milyar dolarlık banka hortumlama ve ülkeyi krize sokma suçu ile ilgili olarak; darbeci generallere dava açtık.

Yıllar süren davalardan sonra mahkeme, darbeci generaller için “müebbet hapis” cezası verdi. Yetmedi temyiz mahkemesinden de bu karar onaylanarak kesinleşti. Fakat müebbet hapis cezası yiyen bir zamanların çevik generalleri hala orduevlerinde keyif çatmaya devam ediyorlar. Daha kötüsü bu generaller öldüğü zaman törenle gömülüyorlar. Milli Savunma Bakanı ve kamu yöneticileri bu merasimlerde bulunmaktan çekinmiyor.

12 Eylül 1980 darbecisi Kenan Evren’e yapılan muamelenin aynısı yapılıyor. Mahkeme ve Yargıtay cezasını onayladığı halde bu ağır cezalar infaz edilmiyor. Bir kişi çıkıp söylesin; müebbet yiyip sokakta dolaşan, dünyanın neresinde vardır?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN