Güncel
Giriş Tarihi : 04-06-2020 17:56   Güncelleme : 04-06-2020 18:00

Diş Protez İmalatçıları Zorlu Bir Döneme Giriyor!

Samsun Diş Teknisyenleri Dernek Başkanı Adnan Öz "Diş protez imalatçıları zorlu bir döneme giriyor!"

Diş Protez İmalatçıları Zorlu Bir Döneme Giriyor!

Samsun Diş Teknisyenleri Dernek Başkanı Adnan Öz, pandemi süreci boyunca kapalı olan Diş Protez imalatçılarının zor bir döneme girdiklerini belirtti.

Samsun Diş Teknisyenleri Dernek Başkanı Adnan Öz, diş protez imalatçılarının pandemi nedeniyle yaşayacağı sorunlar hakkında yaptığı açıklamada, “Diş Protez İmalatçılarını da zorlu bir süreç bekliyor, özellikle kamu ile ihale usulü çalışan Diş Protez Laboratuvarları, diş hastanelerinin tam kapasite ile çalıştığı zamanlarda bile kıt kanaat dönüşebiliyorken kapasite düşünce ne yapacakları konusunda endişe içindeler” diyerek Diş Protez İmalatçılarının zorlu bir döneme girdiklerini kaydetti.

Öz, kamu hastaneleriyle yapılan sözleşmelerde diş protezlerin fiyatlarının sabit olduğunu ama giderlerin ise ucunun açık olduğuna dikkat çekerek, “Kısa Çalışma Ödeneği üç aylık süre için uygulanmıştı. Zaten Kısa Çalışma Ödeneği dışında hiçbir kamu desteğinden faydalanamayan diş protez laboratuvarlarını zorlu bir süreç bekliyor” dedi.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÜÇ AY DAHA UZATILMALIDIR

Samsun Diş Teknisyenleri Dernek Başkanı Adnan Öz şöyle devam etti;

“Kısa Çalışma Ödeneği üç ay daha uzatılmalıdır. Diş hastanelerinin hizmete başlayacak ama pandemi nedeniyle tedbiren düşük kapasite ile çalışacak. Dolayısıyla yapılan diş protezlerine kesilecek faturalar, diş laboratuvarları tarafından hastanede çalıştırılan personellerin maaşlarını bile karşılamayacaktır.

Çünkü başlangıçta diş protez yapım işlerinin en iyi ihtimal yarı yarıya düşük olacağı hesaplanmaktadır. Öyle olunca da faturalar en iyi ihtimal yarıya düşecektir.

Hal böyle olunca bu yükün altından hiçbir laboratuvar sahibi kalkamayacaktır. Bu zorlu süreçte hiç olmazsa işçi yükünün birazı bari laboratuvar sahiplerinin üzerinden alınsın ki, laboratuvar sahipleri işletmelerini ayakta tutmaya çalışabilsinler.

 

TEDBİR ALINMAZSA İFLASLAR VE BUNUN SONUCU OLARAK İŞTEN ÇIKARMALAR GERÇEKLEŞEBİLİR

“Devletimiz işverenleri destekleyici tedbirler almazsa Allah göstermesin çok ciddi iflaslar yaşanabilir ve bunun doğal sonucu olarak çok ciddi işten çıkarmalar gerçekleşebilir.

Ekonominin toparlanabilmesi, ancak işverenlerin ayakta tutulması ile gerçekleşebilir. Kurulu tezgahlar ülkemizin değeri ve kazanımlarıdır ve devlet bu tezgahlara mutlaka sahip çıkmalıdır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN