Genel
Giriş Tarihi : 31-08-2022 23:08   Güncelleme : 31-08-2022 23:08

Doğal Yöntemler ile Ev Yapımı Salça

Tüm dünyada yaygın olarak tüketilen salça, domates ve biberden yapılan bir gıda konsantresidir.

Doğal Yöntemler ile Ev Yapımı Salça

Yazın sonlarına doğru kış için ev yapımı salça hazırlığı başlar. Hemen hemen her evde yapılan ev yapımı salça, diyetin temelini oluşturur.

Piyasada çeşitli yerlerde salça üretim alanlarını görebilirsiniz ancak ev yapımı salçanın tadı biraz farklıdır.

Ev Yapımı Salça

Tüm dünyada yaygın olarak tüketilen salça, domates ve biberden yapılan bir gıda konsantresi olmakla birlikte yemeklere daha çok lezzet katar.

Domates salçası tüm dünyada kullanılmaktadır ancak ülkemizde bir gelenek haline gelmiştir ve her evde kullanılan bir üründür. Atıştırmalık olarak tüketebilir veya yemeğinize tat, renk ve aroma katmak için ekleyebilirsiniz. Ev yapımı salça da ev yapımı salça yazın kışın hazırlanıp kışın bol bol kullanılan bir üründür.

En Çok Satan Ev Yapımı Salça Hangileri?

Ev yapımı salça satın alırken, güneşte kurutmak veya kaynatmak arasında seçim yapmalısınız. Kaynatma, fabrikalarda yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

Domates salçasının tadı tatlıdır. Güneşte kurutmak ekşi yapar Domates salçası güneşte kurutmaya göre çok daha yaygındır. Bu salçalar daha çok Hatay Antep, Adana ve Maraş illerinde üretilmektedir.

Güneşte kurutulmuş ev salçası var, ancak çok az yerde satıyor, bu yüzden salça alırsanız popüler bölgelerden satın alın. Çünkü salçadan bahseden bölgeler, lezzeti ve özgünlüğü ile ikna edici özelliklere sahiptir.

Ev Yapımı Salça Fiyatları 2022

Özellikle ev yapımı salça fiyatı, miktar ve raf ömrü ile birlikte fiyat konusunu etkileyen ana unsurlardan biridir. Ev yapımı salça fiyatları biber, salça veya domates salçası olmak üzere farklılıklar gösterir. Bunun yanında yapılan toptan ev yapımı salça hangi yöreye ait ise fiyatı da farklı olacaktır.

Ev Yapımı Salça Bozulur Mu?

Ev yapımı salça doğal şekilde hazırlanır. Özellikle ev hanımları tarafından yapılan bu salçalar için mevsimlik domates ve biberler seçilir. Genellikle bu salçaların 1 yıl gibi kullanım ömürleri vardır.

Anadolu ve diğer bölgelerde bozulmaması için farklı teknikler kullanılır. Hazır salçalar köşelerinde küflenme ile bozulmaya başlar. Ev salçaları ise tadı ve kokusu değişerek bozulma gösterir. 

Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?

Ev yapımı salça 1 yıl dayanırken, haşlanmış salça raf ömrü çok kısadır.  Ev yapımı salça genellikle türüne göre raf ömrüne sahiptir.

Domates salçasından farklı olarak biber salçası genellikle bir yıl dayanırken domates salçası daha uzun süre dayanabilir.

Salça yapmadan önce dikkatli bir şekilde saklamaya özen göstermeniz ve birçok bilgiyi de bilmeniz gerekir. Bu sayede toptan ev yapımı salça uzun yıllar dayanabilir.

Ev Yapımı Salça Nasıl Anlaşılır?

Domates salçasının raf ömrü de çok önemlidir. Organik salçanın diğer hazır salçalardan farkı buradadır.

Bitmiş salçanın kalıplanması çok kolaydır, oysa organik salça güvenilir şekilde küflenmez. Ancak organik salçanın uygun olmayan bir ortamda saklanması durumunda asitlenme sorunu yaşayabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda salçanın saklama koşullarına da dikkat etmelisiniz.

Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?

Açıldıktan sonra ev salçası üç ay veya saklanma koşullarına bağlı olarak bir yıla kadar bozulmadan kullanılabilir. Hazır konserve salçası, açtığınızda çabuk bozulur.

Özellikle yemek için kullanılan miktar bir veya iki kaşık ise kapak tekrar açılmaz, bu da nefes almayı ve bozulmayı kolaylaştırır. Domates ev salçasını gerekli miktarda ve uzun süre kullanmanın uygun bir yolu var. Kutunun her iki tarafını açın, bir tarafını atın ve diğer tarafı rahat bırakın.

Kutuyu plastik sargıya sarın ve gece boyunca dondurucuda dondurun. Kutunun bir tarafında kalan kapağı kullanarak donmuş domates salçasını sıkın ve kutuyu atın.

Domates salçasını silindirik bir kutuya sıkıca sarın ve dondurucuda saklayın. Bu şekilde saklanan ev yapımı salça 3 aya kadar kullanılabilir. Gerekirse dondurucudan çıkarın, ince halkalar halinde kesin ve gerisini dondurucuya geri koyun.

https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.

adminadmin