Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-09-2019 09:15   Güncelleme : 20-09-2019 09:15

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Ayvacık’ta felakete göz yumuyor!

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Ayvacık’ta felakete göz yumuyor!

Daha önce de KATÜ’nün raporuna sahte imza atarak Ayvacık Suat Uğurlu Barajının gövdesine dinamitle patlatmalı taş ocağı ruhsatı alan Samsun büyükşehir belediyesi eski genel sekreter yardımcısına göz yuman DSİ 7. Bölge Müdürlüğü şimdi de Çarşamba-Ayvacık karayolunda çalışan bir müteahhit firmanın Suat Uğurlu Barajı Hıdışali Köprüsü mevkiindeki dere yatağına 'taş ve moloz' yığmasına göz yumuyor.

Haziran ve Ağustos ayında sağanak yağıştan dolayı doğu ilçelerinde yaşanan sel afetinden ders çıkarmayan DSİ 7. Bölge Müdürlüğünün ihmalini Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ortaya çıkardı.

Avcı, Suat Uğurlu Barajı Hıdışali Köprüsü mevkiine giderek, taş ve molozları görüntüledi.

Çok yakın zamanda Terme, Salıpazarı, Çarşamba ve Ayvacık İlçeleri'nde yaşanan sel afetinden ilgili kurumların ders çıkarmadığını savunan Başkan Avcı, "Çarşamba-Ayvacık karayolunda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir müteahhit, taşlarla molozlarla dere yatağını doldurmaktadır. Baraj göllerinin taş ve molozlarla doldurmak kanunen suçtur. Suçun dışında yaklaşık bir ay önce büyük bir afet yaşadık. Kurumlar buna nasıl müsaade ediyor anlamış değiliz. Hiç mi müteahhit firmaların çalışmaları denetlenmiyor" dedi.

Olası bir sağanak yağışta yine sel sularının şehirleri talan edeceğini, heyelanların oluşacağını bile bile dere yataklarının doldurulduğunu kaydeden Başkan Erdal Avcı, şöyle konuştu; "Ayvacık risk altındadır. Sen dere yatağının ağzını taşla molozla doldur, sonra "ihmal, doğal afet" diye açıklama yap. Mağdur yine üretici olacak, malını kaybedecek. DSİ'ye, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne sesleniyoruz. Müteahhit firmanın yaptığı suçtur. Kurum olarak bu doğa katliamına izin vermeyin."

adminadmin