Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 03-12-2022 10:28   Güncelleme : 03-12-2022 11:31

Dünya Engelliler Günü

Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihini Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanmasına karar vermiş ve her yıl çeşitli etkinlikler ile üye ülkeler tarafından kutlanmaktadır. Buna ek olarak Birleşmiş Milletlere üye 156 devletin aynı tarihte yani 10-16 Mayısta kutladığı Engelliler Haftası vardır.

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü ve Engelliler Haftası boyunca Türkiye’de ve dünyada; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işle¬nir. Bu önemli gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip.

Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayısta Engelliler Haftası  olarak kutlanması elbette ki çok önemli, ancak engelli bireyleri sadece yılda bir gün ya da bir hafta hatırlamak ve sonrasında unutmak doğru bir yaklaşım olmaz. Engelli bireyler için maddî ve mânevî ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak çok önemlidir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN