Türkiye
Giriş Tarihi : 01-12-2015 15:00   Güncelleme : 01-12-2015 15:00

Erdoğan'lı Mescid-i Aksa filmi İsrail'i çıldırtacak

 Kudüslü genç yönetmen Muhammed Fatih'in hazırladığı Recep Tayyip Erdoğan temalı Mescid-i Aksa kısa film izleyenleri duygulandırıyor

Erdoğan'lı Mescid-i Aksa filmi İsrail'i çıldırtacak
 Kudüslü genç yönetmen Muhammed Fatih'in hazırladığı Recep Tayyip Erdoğan temalı Mescid-i Aksa kısa film izleyenleri duygulandırıyor.Film 'Mescid-i Aksa'yı Erdoğan özgürleştirecek' vurgusuyla dikkat çekiyor.

İsrailli bir askerin okul çantalı küçük bir çocuğa uyguladığı baskı üzerinden başlayan videoda, Erdoğan'ı canlandıran kişinin Mescid-i Aksa'ya gidişi gösteriliyor. Osmanlı vurgusuna atıf yapılan filmde fes figürü de öne çıkıyor. Kudüs'ün gündelik yaşamında İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik uygulamalarının anlatıldığı filmde, Erdoğan Mescid'i Aksa'ya girerken, Mehmet Akif İnan'ın “Mescid-i Aksa Şiiri"ni okuyor. Bu esnada Kudüs'te zaman dururken, şiirin sonunda Erdoğan başındaki fesi, İsrail askerinin elinden kurtarıp kucağına aldığı Filistinli çocuğa giydiriyor.

Kudüslü genç yönetmen Muhammed Fatih'in hazırladığı kısa filmde, Erdoğan'ın bir süre önce Medeniyet ve Şehirler Konferansı'nda okuduğu, Mehmet Akif İnan'ın 'Mescid-i Aksa Şiiri'nin ilk ve son dörtlüğüne yer verildi: Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu Varıp eşiğine alnını koydum Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Götür Müslümana selam diyordu Dayanamıyorum bu ayrılığa Kucaklasın beni İslâm diyordu.

Yeniakit

adminadmin