Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2020 14:43   Güncelleme : 09-09-2020 14:43

Erhan Usta Nere Koşuyor!

PKK’lı Selahattin cezaevinden Meral'le kahvaltı yapmak isterim diye bir mesaj vereli ve Meral hanım bu daveti kabul edeli gün geçmedi ki o Samsunlunun MHP'den ihracını haksız bulduğu için bağrına bastığı Erhan Usta İYİ Parti'ye geçti.

Erhan Usta Nere Koşuyor!

Öyle bir geçiş ki bu arkasında bir çok soru işareti, denklem, satranç oyunu var.

Öncelikle Erhan Usta bir İmam Hatipli.

Yani gittiği ittifakın en büyük ortağının can düşmanı bir mektep mensubu.

Erhan Usta'ya geçen sene büyükşehir adaylığı teklif eden İYİ Parti’ydi.

Ama Usta Samsunlulardan geçiş için destek göremeyince İYİ Partiye geçmedi.

Bununla da kalmadı İYİ Partinin adayı Hayati Tekin'in kaybetmesini sağladı.

Bağımsız adaylığında çok ciddi bir oy alan Usta sonraki süreci bağımsız olarak yönetemeyip yalnız kalınca bu sefer tekrar rotayı İYİ Partiye kırdı.

Bir hesap uzmanı olan Usta bu şekilde şansını tekrar ikiye çıkardı.

Ya 2022 de vekil, olmaz da 2023'te büyükşehir.

Bu hesaplar tutar mı tutmaz mı bilinmez ama bilinen şu ki partili partisiz herkesin sempatisini kazanan Erhan Usta bundan böyle samimiyetiyle değil siyasi hesaplarıyla konuşulacak.

 

ÖMER SÜSLÜ ERHAN USTA’YA ÇALIŞMIŞ

Biz bu İYİ Parti Erhan Usta dostluğunu çok değil geçtiğimiz ay yazdık.

Ömer Süslü, 16 Ocak 2019 tarihinde yaptığı bir paylaşımda 31 Mart yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erhan Usta ile çalıştığını açık bir şekilde itiraf etmişti.

İYİ Parti’nin CHP ile ititfak yaparak eski milletvekili Hayati Tekin’i aday çıkartmasına rağmen Ömer Süslü’nün bağımsız aday Erhan Usta’ya çalıştığını itiraf etmesi Tekin’in seçim sonrası yapmış olduğu eleştirileri haklı çıkarmıştı.

 

İŞTE İYİ PARTİ KURUCU İL BAŞKANI ÖMER SÜSLÜ’NÜN O PAYLAŞIMI;

“Seçimlerde Partisinin haklarını savunduğu için partisinden oy birliği ile ihraç edilen Erhan Usta, inanıyorum ki Türk Siyasi Tarihine geçmiştir.

Partiden çok tarikat gibi yönetilen bir yapıda nasıl durduğuna hayret ediyordum. O, ahde vefa göstereceğim derken başına böyle bir olay gelmesi aslında çok daha hayırlı olmuştur.

Kendisine tavsiyem üzülmemesi,  aksine böyle bir yapıdan kurtulduğu için Allah'a şükretmesidir.

Birlikte çalıştığımız dönemde aramızda ufak tefek problemler yaşamış olsak da kaliteli insan olduğunu her zaman her yerde ifade etmişimdir.

Kendisini İYİ Partide görmeyi ve buradan ülke ekonomisini İYİ edecek fikirlerini gür bir sesle haykırmasını çok isterim. İnşallah partimiz gerekli girişimleri yapar ve o da buna olumlu cevap verir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN