Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2021 16:38   Güncelleme : 15-10-2021 11:26

Ezan bayramı ve müezzinler günü neden yok!

Ezan Platformu Yönetim Kurlu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya ve Ezan platformu Güneydoğu Bölge başkanı Emekli Müftü Abdukerim Melikoğlu imzasıyla 15 Haziran “Ezan bayramı ve müezzinler günü” olsun talebiyle Diyanet işleri başkanlığına iletilmek talebiyle İl Müftülüğüne dilekçe verildi.

Ezan bayramı ve müezzinler günü neden yok!

 

İl Başkanı Kaya; “malumunuz 15 Haziran 622 yılında Bilal-i Habeş(ra) efendimiz ilk ezanı okumuştur. 2020 ve 2021 yılı 15 Haziranlarında Diyarbakır Ulu camisinde bu günü kutladık, gerekli basın açıklamalarını yaptık. Hem yerelde, hem ulusalda destek verici tepkiler aldık. Ezanın önemine binaen bu günün hem ezan bayramı hem de müezzinler günü olarak diyanet camiası tarafından ulusal düzeyde anılmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Bölge Başkanı Melikoğlu; “Ezan İslam’ın şiarı, tevhidin kaynağıdır, okunduğu yerde Allah’ın hükmünün geçerli olduğuna işarettir, bundan dolayı bu günü kutlamak müstesna bir eylem olsa gerek” dedi,

İl Müftüsü Mehmet Yavuz Karabayır; “önemli bir talepte bulunuyorsunuz, şu gün, bu gün diye bir çok gün var, hatta bazıları gereksiz bile, “ezan bayramı ve müezzinler günü” önemli bir gün, eğer ülkemizde bunu başlatırsak umulur ki İslam dünyası dahi bunu kabullenir, bu hatırlatma ve kutlamanın Diyarbakır ulu camimizden başlaması da ayrıca manidardır, kanaatim o ki Başkanlık bunu dikkate alacaktır” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN