Güncel
Giriş Tarihi : 19-02-2021 06:43   Güncelleme : 19-02-2021 06:43

Fahrettin Altun "ABD, PKK ve FETÖ İle Mücadelede Türkiye Karşıtı Pozisyon Alıyor!"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 'NATO 2030: Yeni Bir Çağ İçin Birliktelik' panelinin açılış konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri’ne sert çıktı.

Fahrettin Altun

Altun, “ABD’nin PKK’nın Gara’da vatandaşlarımızı şehit etmesiyle ilgili karnından konuşması incitici ve yaralayıcı” dedi. Terör örgütüne verilen silah desteğine “şiddetle karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun NATO panelinde yaptığı konuşmada, NATO’yu ve ABD’yi uyardı. “NATO’nun terör örgütlerinden kaynaklanan asimetrik tehditler karşısında çok daha kararlı ve proaktif davranması zorunluluk halini almıştır” diyen Altun, Doğu Akdeniz ile ilgili mesajlar verdi.

 

NATO’DA DOĞU AKDENİZ MESAJI

Altun “Libya’da ve Doğu Akdeniz’de NATO’nun Güney kanadını zayıflatan adımların atılmasını istemiyoruz. Suriye ve Irak’ta terör örgütlerinin terörle mücadele adı altında silahlandırılması ve desteklenmesine şiddetle karşı çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

‘ABD’NİN SÜREKLİ TÜRKİYE KARŞITI POZİSYON ALMASI YAKIŞIKSIZ’

Fahrettin Altun, PKK’nın Gara katliamında tepki çeken açıklamalar yapan Washington yönetimine sert ifadeler kullandı. Altın, hem PKK hem de FETÖ ile mücadelede ABD’nin Türkiye karşıtı pozisyon aldığını vurguladı. “Yakışıksız buluyorum” ifadelerini kullandı. Altun, “Türkiye’de yaşanan her gelişmeye dair bir kanaati olan Amerikalı meslektaşlarımızın, ABD’nin de terör örgütü listesinde bulunan PKK’nın Gara’da vatandaşlarımızı şehit etmesiyle ilgili karnından konuşması incitici ve yaralayıcı bir davranıştır." diye konuştu.

 

NATO’YA MÜTTEFİKLİK GÖNDERMESİ

İletişim Başkanı NATO’ya terörle mücadele ile ilgili de seslendi. Fahrettin Altun, “Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü amasız fakatsız lanetledik, lanetliyoruz. Aynı tavrı müttefiklerimizden beklemek de en doğal hakkımızdır. Türkiye’nin terörle mücadelesinde yalnız bırakılması ne insanlığa ne de müttefikliğe sığar. Türkiye, yardım isteyen eli hiçbir zaman geri çevirmemiştir. Biz 70 sene önce yaptığımızı bugün de yapmaya, ittifaka değer katıp tüm zorlukları birlikte göğüslemeye hazırız. Yeter ki müttefiklerimiz de bizimle samimi bir dayanışma sergilesin” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN