Türkiye
Giriş Tarihi : 27-12-2014 20:30   Güncelleme : 27-12-2014 20:30

FATSA’DA SİYANÜR KONFERANSI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu tarafından düzenlenen ’Bergama Fatsa El Ele’ konferansı, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti

FATSA’DA SİYANÜR KONFERANSI
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu tarafından düzenlenen ’Bergama Fatsa El Ele’ konferansı, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.
Konferansa MHP Fatsa İlçe Başkanı Hayati Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Doğan Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, çevreci dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak ise Avukat Arif Ali Cangı, EGEÇEP Dönem Sözcüsü Ali Osman Karababa ve Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Yukarı Bahçeler Köyü sakinlerinden Şenel Yorulmaz, “Biz Fatsalılar ve Ünyeliler olarak siyanürle altın arama işletmeciliğine karşı direniyoruz. Şirket önce bin dönüme yakın araziyi yok etti. Sonra kaynak sularımızı depolayarak bizleri susuz bıraktı. Vatandaşın arazisine el koydu. Şirketin kullandığı ağır tonajlı kamyonların geçişi sırasında evlerimiz büyük hasar gördü. Bizler bütün bu olanlara karşı her tepkide karşımızda güvenlik güçlerini bulduk. Bizim mücadelemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
EGEÇEP Dönem Sözcüsü Ali Osman Karababa, “Gündelik yaşantımızı gözden geçirdiğimizde günlük yaptığımız atıklarla bile çevremizi kirletiyor. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletiyoruz. İster istemez gıdalarımız da buna bağlı olarak kirleniyor. Sağlımız da bu süreçte önemli derecede etkileniyor. Altın ons fiyatlarının dünya pazarında çok fazla yüksek rakamlarda olması, Türkiye’deki madenlerde altın çıkarılmasına teşvikte bulunuyor” diye konuştu.
Avukat Arif Ali Cangı ise yaptığı konuşmada, “Fatsalılar, Ünyeliler yaşamlarına sahip çıkarlarsa başarıya ulaşırlar. Sadece dava açmakla mücadele edilmez. Fatsa’da ciddi anlamda yaşam sahiplenme var. Bizler uzaktayız fakat elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.
adminadmin