Güncel
Giriş Tarihi : 23-05-2017 12:39   Güncelleme : 23-05-2017 12:39

Gazeteci Akif Emre Vefat etti

Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Gazeteci Akif Emre Vefat etti

Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk ve seyahat yaptı. Yeni Devir’de gazeteciliğe başladı, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu.

Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyordu. Sitenin sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre'nin Beşiktaş'taki ofisinde vefat ettiğini söyledi.

"Akif beyi kaybettik"

Haber toplantısı için saat 10.30 Emre'nin odasına gittiği belirten Kardaş, "Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik." dedi.

"Yeni Şafak için kritik bir isimdi"

Yazarlarımızdan İsmail Kılıçarslan, Akif Emre'nin ölüm haberinin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Kuruluşundan bu yana Yeni Şafak için kritik önemde bir isimdi. 1994'de ilk toplantılar yapılmaya başlandığından itibaren, Akif Emre orada aktif bir şekilde sorumluluk almıştı. Yeni Şafak'ta çalışan herkesin bir şekilde Akif Abi'siydi. Geride, muazzam bir dikkat bıraktı. Meselelere dikkat etmeyi biz Akif abi gibi abilerimizden öğrendik.

Myanmar Müslümanları, Türkiye'nin hiç gündeminde yokken, oraya dikkat çekmişti. Bosna savaşlarında nasıl büyük sorumluluklar aldığını hatırlıyorum. Çok kıymetli bir miras bıraktı. Bize düşen, o mirası canlı bırakmak ve onu yaşatmaktı."

Yazarlarımızdan Mehmet Acet ise şu ifadeleri kullandı:

"97'de Kanal 7'nin Dış haberler servisinde birlikte çalıştık, teşrik-i mesaimiz oldu. Ben onun asistanıydım. Çok değerli, nitelikli bir gazeteciydi."

adminadmin