Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-11-2019 12:28   Güncelleme : 04-11-2019 12:28

Gıda Sektörünü Aynı Çatı Altında Toplayan Samsun Gıda Fuarı 4. Kez kapılarını açacak

Profesyonel ihtisas fuarı olan Samsun Gıda Fuarı, 4. Kez 21-24 Kasım 2019 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde birçok markanın da katılımıyla gıda sektörünü yeni ürünle buluşturmaya hazırlanıyor.

Gıda Sektörünü Aynı Çatı Altında Toplayan Samsun Gıda Fuarı  4. Kez kapılarını açacak

Gıda ürünleri ve teknolojileri sektörünün buluşma noktası olan SAMSUN GIDA 2019 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı bu yıl 4 . kez sektörü bir araya getirecek. Fuar; T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Derneği (KARADENİZ PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR)’nin destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanıyor. Birçok firma ve markanın katılımı ve en son ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergileneceği fuar; her yıl olduğu gibi TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

 TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, da gerçekleşecek Samsun 4. Gıda Fuarı hakkında özel açıklamalarda bulundu.

SAMSUN GIDA İHTİSAS FUARI 4 YAŞINDA

Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden olan gıda sektörünün; üretim değeri, istihdama sağladığı katkı ve ihracat performansı bakımından ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Oğuzhan Çamaş, TÜYAP olarak Anadolu’da sadece Samsun’da Gıda İhtisas Fuarı yapıyoruz. Samsun 4. Gıda Fuarı’nın Anadolu’daki tek gıda ihtisas fuarı olma özelliğini taşıdığını, Fuarımızda, gıda fabrikaları, büyük toptancılar, büyük distribütörler stant açıyor. Hedef kitle toplu tüketim noktaları ve toptan mal almak isteyen firmalardır. Amacımız, firmaların toptan alım satım yapmalarını, yeni firmaların yeni ürünlerle ve teknolojilerle buluşmalarını ve fabrikaların yeni pazarlara ulaşmasını sağlamaktır.’’ dedi.  Fuarın tam bir profesyonel ihtisas fuarı olacağını belirten Çamaş, “Her geçen yıl üstüne katarak büyüdüğünü Bu yıl daha güzel bir fuar olacak, Fuarımızın ulusallaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız fuarın sadece sayı ve metre kare olarak büyümesi değil. Nitelik olarak da büyümesidir. Ulusallaşmadan sonra, uluslararası olmak için çalışacağız. Uzun ve meşakkatli bu yolda da emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

EDT VE HOREKA FUARI

Fuarın aynı zamanda gıda teknolojileri yönü olduğunu da sözlerine ekleyen Çamaş, “Bu fuar aslında ev dışı tüketim (EDT) ve otel, restoran ve kafeterya yani HOREKA ekipmanlarının da yer aldığı bir fuardır. Endüstriyel mutfak, otel ve kafeteryaların masa üstü ekipmanları dediğimiz tabaklar, çatal-bıçaklar, tuzluklar gibi ürünler ve hijyen ekipmanları satışını gerçekleştiren firmalar fuarda yerini alıyor. Bu da tam bir ihtisas fuarı olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

Fuarın bir de eğitim yönü olduğunu kaydeden Çamaş, “Dört gün boyunca Fuar’la eş zamanlı gerçekleşecek etkinlik programında tadım şovları ile madalyalı aşçılar, genç aşçılara work shoplar düzenliyor. Ayrıca büyük otel, büyük restoran, fast food zincirlerinin aşçı başlarını ve Aşçılar Federasyonu’nu çağırdık. Değerli aşçılar show ve sunumlar yapacaklardır.” dedi.

HEDEF YENİ PAZARLAR
Türk gıda sektörü her yıl büyüme kaydediyor. Bu doğrultuda TÜYAP Samsun Gıda Fuarı’nın sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, yeni iş fırsatları yaratmayı ve ziyaretçileri gıda alanıyla ilgili gelişmelerden haberdar etmeyi Potansiyel müşterilerle iletişim kurarak yeni satış alanları yaratılmasına, pazarla ilgili yeniliklerin keşfedilmesine, katılımcı firmalar ile ilgili yeniliklerin tanıtılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor. İnsanların, yerel olana, doğal olana daha fazla ilgi duyduğunu o kapsamda bu sene fuarda yöresel ürünler özel alanı oluşturularak doğrudan tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. Böylelikle katılımcıların yüz yüze görüşerek yeni pazarlar ve yeni müşteriler için oldukça verimli bir platform olacağını her yıl olduğu gibi 2019 yılında da sektöre katkı sağlamayı hedefliyor” dedi.

Girişin ücretsiz olduğu ‘Samsun 4. Gıda İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı’  21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında 10.00- 20.00, 24 Kasım 2019 günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Fuar hakkında daha detaylı bilgi için www.gidafuarisamsun.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

adminadmin