Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-2015 13:00   Güncelleme : 01-01-2015 13:00

Gümüşhacıköy Müftüsü Uzunharman’dan Mevlid Kandili mesajı

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Gümüşhacıköy Müftüsü Uzunharman’dan Mevlid Kandili mesajı

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Uzunharman, müslümanlar arasında Hz. Peygamberin dünyaya geldiği gecenin Mevlid Kandili olarak kutlandığını hatırlattığı mesajında, Hz. Muhammed'in yüce Allah tarafından bir rahmet olarak insanlığa gönderildiğini belirtti.

Hz. Muhammed'in bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurduğunu ifade eden Uzunharman, mesajında şunları kaydetti:

"Rahman olan Allah, varlık alemini rahmet üzerine inşa etmiş, onun rahmeti her şeyi kuşatmıştır ancak Allah’ın asıl rahmeti insanları kurtuluşa davet etmek için gönderdiği mesajlarıdır. Bu mesajları insanlara ulaştıran peygamberler, Allah tarafından insanlığa gönderilmiş birer rahmet elçisidir. Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi ise şüphesiz ki Hz. Muhammed'dir. Onun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat yüce Allah ifade eder. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapların okunması ve öğrenilenlerin hayata aktarılmaya çalışması dileklerimle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutlarım."

 

adminadmin