Güncel
Giriş Tarihi : 12-05-2015 16:30   Güncelleme : 12-05-2015 16:30

Gümüşhane'den kısa kısa

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Türk Telekomspor yöneticileri, Vali Yücel Yavuz'u ziyaret etti

Gümüşhane'den kısa kısa

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Türk Telekomspor yöneticileri, Vali Yücel Yavuz'u ziyaret etti.

Yavuz, Gümüşhane Türk Telekom Müdürü ve Türk Telekomspor Kulübü Başkanı Hüseyin Karasoy ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan'ı makamında kabul etti.

Karasoy, Yavuz'a üzerinde adının yazılı olduğu 29 numaralı forma hediye etti. Yavuz, ziyaret ve hediye dolayısıyla Karasoy'a teşekkür ederek, takıma başarı diledi.

Vali Yavuz, ayrıca SGK İl Müdürü olarak atanan Eyüp İslamoğlu'nu da makamında kabul ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra merkeze bağlı Olukdere köyü muhtarı Resul Tunç ve beraberindeki heyetle de görüşen Yavuz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

- Hemşireler Haftası

Gümüşhane Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, Hemşireler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağar, mesajında, insan için hayatta her şeyin önüne geçen ve her daim aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan birinin sağlık olduğunu belirtti.

İnsan ve insanın sağlığı göz önüne alındığında bu yolda gösterilen tüm gayret ve sağlanan hizmetlerin kutsal olduğunu vurgulayan Ağar, "Dolayısıyla sağlık hizmetleri büyük önem arz etmektedir. 'Önce insan' diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlığı için çok önemli ve kutsal görev ifa eden yüce mesleğin mensubu fedakar ve cefakar hemşirelerimizin Hemşireler Haftası'nı kutluyorum. Hemşirelerimize meslek hayatlarında üstün başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

- Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi

Gümüşhane'de maden şirketi personeline yönelik, "Ambulans Sürüş Teknikleri" eğitimi verildi.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Gümüşhane ve Trabzon'da faaliyet gösteren maden şirketi personeline yönelik düzenlenen dört günlük eğitimin sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, 21 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimin yönetimini Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu, koordinatörlüğünü ise Trabzon Sağlık Müdürlüğü'nde görevli paramedik Davut Çolak'ın yaptığı vurgulandı.

Araç mekaniği, bakımı, sürüş hazırlıkları, güvenlik sistemleri ve geçiş üstünlüğü gibi çeşitli konularda gerçekleştirilen eğitimin ardından teorik ve pratik sınava tabi tutulan katılımcılardan başarılı olanlara sertifika verildiği kaydedildi.

adminadmin