Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2021 14:10   Güncelleme : 16-10-2021 14:10

Hava Kompresörü Nedir?

Hava kompresörü havanın bir tüp içerisinde sıkıştırılıp güçlü bir basınç ile dışarı verilmesinde kullanılan ve otomobil sektöründe çok ciddi yeri olan bir araçtır.

Hava Kompresörü Nedir?

Ancak tek kullanım alanı otomobiller değildir. Sanayide birbirinden farklı işlemler için hava kompresörüne gereksinim duyulmaktadır.

Örnek olarak boya atma işlemi sırasında boyacılar tarafından ya da sökme takma işlemleri için motorcular tarafından sıklıkla hava kompresörüne ihtiyaç duyulmaktadır. Farklı bir sektörden örnek vermek gerekirse de bilgisayar teknisyenleri tarafından bilgisayarın bazı kısımlarını temizlemek ve düzenlemek için hava kompresörü kullanılmaktadır.

Elbette ki birbirinden farklı sektörlerin kullandığı kompresör modellerinin çalıştığı volt miktarı değişiklik göstermektedir. Örnek olarak otomobiller için tercih edilenler 12 volta kadar çıkmaktadır. Bunun dışında bazı otomobillerde direkt olarak fabrika çıkışından hava kompresörü bulunabilmektedir. Bulunmayanlar da sonradan taktırabilirler.

Eğer sonradan kompresör taktırmayı düşünüyorsanız herhangi bir sorun yaşamamak adına satın almadan önce gerekli olan belgeler ve kalite kontrolüne son derece önem vermelisiniz.

Hamdi Dede firmasının web sitesi üzerinden vereceğiniz her bir ürün siparişinde ürünler tarafınıza garanti belgesi ile birlikte gönderilmektedir. Bu nedenle güvende olmak adına tüm kompresör satın alma işlemlerinizi ilgili web site üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Kompresör Fiyatları

Aracınız için bir kompresör satın almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken birtakım özellikler vardır ve bunlara dikkat ederek doğru ürünü satın aldığınızda ömür boyu kullanılabilecektir. Dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri hava kompresörünün kalitesinin iyi olmasıdır.

Bunun dışında bir de motor devrinin düşük olması noktasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede motor devri düşük olduğunda kompresörünüzün ömrü uzayacaktır.

Bir başka dikkat etmeniz gereken nokta da yalıtımın iyi olmasıdır. Bu sayede diğerlerine göre daha sessiz çalışacaktır. Daha sessiz çalışmasının yanı sıra yalıtım iyi olduğunda kompresörün daha uzun ömürlü olma, çok daha uzun süre çalışabilme gibi imkânlarından faydalanabilirsiniz.

Satın aldığınız ürün ile ilgili olarak yapmanız gereken araştırmalardan biri de ürünün parçalarının kolay bulunup bulunmadığını sorgulamaktır. Bu sayede herhangi bir arıza durumunda hem daha uyguna hem de daha kısa sürede parça bulunarak işlemlerinizin sonucunu daha hızlı almaya yardımcı olacaktır.

Bir aracı yola bağlayan en önemli unsurun lastikler olduğunu ve lastiklerin kesinlikle havasız kalması halinde problemlere neden olabileceği bilinmektedir. Lastiklerin içerisindeki hava oranı her daim iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. Aksi halde lastiklerin kullanım ömrü kısalacaktır ve aracın fren mesafesi, yol tutuşu gibi durumlar da bundan olumsuz etkilenecektir.

En kaliteli, kolay parçası bulunabilen ve son derece konfor sağlayan hava kompresörlerinden sipariş edebilmek için Hamdi Dede web sitesini ziyaret etmeniz ve aradığınız ürünü arama bölümüne yazarak araştırmalarınızı yapmanız tavsiye edilmektedir.

Detaylı bilgi almak ve HamdiDede firmasının kompresör çeşitlerini incelemek için https://www.hamdidede.com/kompresorler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN