Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-10-2021 15:39   Güncelleme : 15-10-2021 15:39

Havza’da işçiler adına örnek sözleşme!

Samsun’a bağlı Havza Belediyesi, işçiler adına örnek bir sözleşmeye imza attı.

Havza’da işçiler adına örnek sözleşme!

25 Mayıs Şirketinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun arasında imzalandı.

 

Yürürlük süresi 15 ay olarak imzalanan sözleşme kapsamında belediye işçilerinin yevmiyelerine %23 ve sosyal haklarına %15 ila %20 arasında zam yapıldı.

Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “Emeği ve emekçiyi koruyan her belediye başkanımız bizim başımızın tacıdır. Havza Belediye Başkanımız Sayın Özdemir’e burada ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Alın terinin pazarlığı olmaz deyip işçilerinin hakkını eksiksiz veren başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Samsun sınırları içerisinde en iyi sözleşmelerden birine imza attık. Hayırlı olsun” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, “Çalışanlarımızı büyük ailemizin fertleri olarak görüyoruz. Elimizden olan imkanlar dahilinde çalışanımızın hakkını korumaya çalıştık. Sözleşmenin çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN