Güncel
Giriş Tarihi : 20-08-2015 19:00   Güncelleme : 20-08-2015 19:00

Huzurevinde yangın tatbikatı

KARABÜK (AA) - Karabük Yücel Huzurevinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Huzurevinde yangın tatbikatı

KARABÜK (AA) - Karabük Yücel Huzurevinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısıyla başlayan tatbikatta, senaryo gereği yangın ihbarıyla huzurevi sakinleri güvenli olarak tahliye edildi. Yetkililer binanın giriş ve 3. katlarında 4 kişinin mahsur kaldığını belirledi. Binaya giren yetkililer, mahsur kalan kişileri merdiven ve halat yarımıyla dışarı çıkardı.

Daha sonra huzurevi sakinlerine ve görevlilere yangın tüpünün kullanılması gösterildi. Bazı huzurevi sakinlerinin ve çalışanları uygulamalı olarak yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdüğü tatbikatta AFAD'ın arama kurtarma köpeği "Bafi" de eğitimcisiyle küçük bir gösteri yaptı. 

AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal afetlerden korunma konusunda huzurevi sakinlerinin bilgilendirdiklerini ifade ederek, "Burada bir tatbikat düzenledik. Burada yapılanlar basit görünebilir ama öyle bir şey değil. Yangın gibi afetlere yapılacak ilk müdahale önemlidir" dedi.

 

adminadmin