Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2017 10:56   Güncelleme : 06-10-2017 10:56

İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu: Her sınıfın bir yetim kardeşi var!

İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuğun aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşadığını belirterek, yetim çocukların maruz kaldığı tehlikeler arasında İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı gibi korkunç olayların bulunduğunu kaydetti.

İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu: Her sınıfın bir yetim kardeşi var!

Akasyamhaber.com’u ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan ile bir süre sohbet eden İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu,

“Tüm bu tehditler karşısında yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, olarak Samsun’da da “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor” diyen Mutlu şöyle devam etti;

2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 81 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2017 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

İYİLİK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor.

Kelebek etkisi misali yapacağınız küçük yardımlarla, bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir, hayallerini gerçekleştirebilirsiniz.

5 ADIMDA 1 YETİME SAHİP ÇIK!

1. Sınıf adına ihh.org.tr/bagis/yetim adresi üzerinden başvuru formu doldurulur ve ilk bağış gerçekleştirilir.

2. İHH Yetim Birimi, başvuran sınıfı bir yetim ile eşleştirir.

3. Yetimin bilgilerini içeren “Yetim Bilgi Formu” posta ile sınıfa gönderilir.

4. Sınıfta her ay 100 TL toplanır, İHH’ya bağış olarak gönderilir.

5. Gönderilen bağış İHH tarafından yetime ulaştırılarak ihtiyaçları karşılanır.

adminadmin