Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2020 06:54   Güncelleme : 22-12-2020 06:54

İlçe Belediyelerin Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Ne Kadar Araç Park Yeri Geliri Alacağı Var!

Sayıştay’ın 2019 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Denetim Raporu Kasım 2020 tarihi itibariyle yayınlandı.

İlçe Belediyelerin Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Ne Kadar Araç Park Yeri Geliri Alacağı Var!

Raporda 26 adet denetim bulgusu tespit edildi.

Tespit edilen hususlar arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Yol Cadde Meydan Sokak Gibi Yerlerin İşletilmesi İle Elde Edilen Araç Park Yeri Gelirinden İlçe Belediyelerine ait payların aktarılmadığı da vardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin il ve ilçelerde araç park yerlerinin otopark olarak özelleştirilmesinden bugüne yasal faizleri de hesaplanınca özellikle İlkadım ve Atakum Belediyelerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden önemli bir miktara alacağı oluyor.

 

BELEDİYELERE ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI

Sayıştay raporuna göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Özel otopark şirketi tarafından Yol Cadde Meydan Sokak Gibi Yerlere konulan araç park yerlerinden ilçe belediyelerine ait paylar ödenmemiş görünüyor.

Bakımları ilçe belediyeleri tarafından yapılan yollardan araç park yerleri payları ödenirse ilçe belediyeler önemli bir gelir elde etmiş olacak.

Diğer yandan ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelere paylarını ödemek yerine, ilçe belediyeler için kullanmış olduğu asfalt, kum, çakıl gibi yol yapım ve bakım malzemeleriyle mahsuplaşabilme ihtimali de bulunuyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN