Gülçiçek şöyle devam etti;
Sektör olarak en yoğun bürokratik ilişkilerimizi sürdürdüğümüz Belediyeleri’n teknik ve idari işlemleri neticelendirme hızını mevcut halinden daha iyi haline getirmesi ilimizin ve ülkemizin menfaatinedir.
İnşaat sektörü ne zaman harekete geçse belediyelerin duvarına çarpıyor nasıl mı? Ruhsat başvurusu yapıyorsunuz
30 Gün içinde sonuçlanacak başvuru aylar alıyor bazen 7/8 Ay gibi süreleri bulabiliyor 3/4 ayda ruhsatını alan kendini büyük şanslı görüyor. Bu teknoloji çağında bu durum kabul edilebilir bir durum değil.
RUHSAT VERME SÜRESİ BİR GÜNE İNDİRİLMELİDİR
Böyle saçma bir düzen olabilir mi biz yüklenici firma olarak ruhsatımızı alıp biran önce inşaata başlamak isterken bu durumlarla karşılaşıyoruz.
Gerçekten enteresan belediyeler borç batağında olmasına rahmen lafa gelince parasızlıktan hizmet üretemediklerinden yakınırken diğer taraftan ruhsat için yüklenici firmaları aylarca bekletip altyapı ve ruhsat paralarını almamaları da başka bir çarpıklık bir süre önce bu kanun da çevre ve şehircilik bakanlığı bir takım adımlar attı fakat ilerleme henüz yok bakanlığın bir adım daha atıp bu ruhsat verme süresini kesin bir güne bağlayıp bunu kanunla garanti altına almasında fayda var.
Aynı zamanda zihniyet değişikliğine ihtiyaç var bu değişikli gerçekleşmeden yol alınmayacak gibi görünüyor. Bir diğer konuda belediyelerin sektörün önünü açacak yatırımlar yerine insanların gözüne hoş gelecek yatırımlara yönelmeleri örnek verecek olursak mevcut parkların yıkılıp tekrar yapılması veya kaldırım taşlarının sökülüp başka renk döşenmesi gibi...
Asıl sorun sektörün önünü açacak yatırımların yapılmaması bir bölgeye sıkışan inşaat alanlarını mevcut açılması gereken bulvar yollarının açılıp alt yapısının hazırlanıp bu bölgelere inşaatın kaydırılması için çaba gösterme gayretinin olmaması üç beş köy yolunun asfaltlanmasını büyük bir işmiş gibi gösterilmesi işin başka enteresan bir boyutu yapılması gereken sektörün önünün açılması her türlü kolaylığın tanınması yeni inşaat alanlarının oluşturulması buralardan gelecek kaynakların diğer hizmetlerin yapımında kullanılmasının daha akılcı olacağını bilmeyen yoktur. Fakat niye yapılmıyor bunu anlayan yok.