Tarih
Giriş Tarihi : 28-01-2021 06:41   Güncelleme : 28-01-2021 07:58

İstiklal Marşı 100 Yaşında!

Edebice 25 sayı (Kış 2021) İstiklal Marşımız 100 Yaşında dosya konusu ile çıktı. Bu yıl 100. yaşına girecek olan İstiklal Marşı için bir dosya hazırlayan Edebice dergisi, 2021’e dopdolu bir içerik ve okurlarına bir tarafında 2021 takvimi diğer yüzünde İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy poster hediyesi ile giriyor.

İstiklal Marşı 100 Yaşında!

Derginin Genel Yayın Yönetmeni, Bafralı eğitimci ve Araştırmacı Yazar Yaşar Vural takdim yazısında şunları söyledi:

" Birçok sayımızın olduğu gibi bu sayımızın da kapak çizimini Nuriddin Çelenk Hoca’m yaptı. Hem İstiklal Marşımızı hem de şairimiz Mehmet Âkif’i güzel bir kompozisyonla bir araya getirdi. Mehmet Âkif Ersoy’un torunu Selma Argon Hanımefendi dedesini aileden biri olarak anlatmaya çalıştı. (Selma Argon Mehmet Âkif’in kızı Suad Hanım’ın küçük kızıdır.) Argon, yaklaşık 10 yıldır dedesini her platformda anlatmaya çalışıyor. İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif dosyası için yazı davetimizi geri çevirmeyerek incelik gösterdi, müteşekkiriz. Dosyamıza yazılarıyla destek veren Prof. Dr. Nurullah Çetin, Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Şahin Köktürk, Doç. Dr. Dursun Ali Tökel, Dr. Öğr. Üyesi Fikret Uslucan, Halistin Kukul, Mustafa Özçelik, İdris Nebi Uysal, Ali Yağan, İbrahim Ay ve Enes Yıldırım’a teşekkür ederiz. Dosyamıza eklediğimiz “İstiklal Marşımızdaki Değerler” fikrini de Prof. Dr. Selçuk Çıkla’dan aldığımızı burada belirtmek isterim.

Dosya dışında da yazı ve şiirlerimiz var. Bu sayımızın şairleri: Ersin Kartal, Recep Yılmaz, M. Tuğrul Çolak, Osman Utku Atış, Muhammet Durmuş, Özkan Kaya, Rıdvan Yıldız ve Kamran Resulzade. Soner Oğuz, Ebubekir Emre Men, Ebrar Barut ve Meşhed doğumlu Masume Hüseynî’nin öyküleri elinizde tuttuğunuz dergimizde yer alıyor. Musa Göçer iki usta ozanın Dilaver Cebeci ve Âşık Mahzuni’nin pek bilinmeyen dostluklarını bir fotoğrafın izinden takip ediyor. Mehmet Ali Kalkan Âşık Reyhani’yi anlatmaya devam ediyor. 2021’in bu ilk sayısında deneme, makale ve kitap eleştirileriyle Ali Ertuğrul Kocatürk, Bünyamin Tan, Engin Balcı, İlkay Coşkun, İsmail Kılınç, İsmail Zorba, Melike Navruz, Mesut Sütçü ve Yusuf Kazak da bu sayıda yerlerini aldılar. Çağrı Cebeci karikatürüyle bizi yine yalnız bırakmıyor.

 

Edebice’nin tüm sayılarını sosyal medya hesaplarından, edebice.net/magaza’dan veya shopier.com/edebice adresinden temin edebilirsiniz."

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Recep YAZGANRecep YAZGAN