Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2020 15:41   Güncelleme : 05-02-2020 15:41

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar: "Basın Memleketin Aynasıdır”

Çalışan gazetecilerin hak ve hukuklarının korunmasına yönelik hazırlanan kanun teklifini meclise sunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Basın, memleketin aynasıdır. Kamu yararına hizmet yapan ve mesleğini layıkıyla icra eden basın emekçilerinin haklarını korumalıyız" dedi.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar:

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, internet teknolojisinin hızla gelişmesinin ardından gazetecilik mesleğinin daha da önemli hale geldiğini belirterek, “Ancak meslek kalitesinin, hak ve hukukunun muhafazası için yasal anlamda bir zemin oluşturularak desteklenmesi gerekiyor” dedi.

 

“BASIN, DEMOKRASİNİN 4. KUVVETİDİR”

Basın’ın, kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı devlet yönetim modelinde gayri resmi olarak da olsa yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü kuvvet olduğunun altını çizen Yaşar,

“Bilgimiz, fikirlerimiz ve hatta iletişimimize büyük katkısı ve etkisi olan basın sektörü hayatımızda önemli bir rol oynamaktadır. Bu anlamda ışık hızıyla yayılan bilgi çağında, internet gazeteciliği de ciddi anlamda önem kazanmış durumdadır. Bu konuda bir o kadar da mağdur olan meslek emekçisi arkadaşlarımız bulunmakta. Bu sebeple yıllardır üzerinde konuşulan; ancak bir türlü uygulamaya geçilemeyen internet gazeteciliği yasası bir an önce çıkarılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir" diye konuştu.

 

“İNTERNET GAZETECİLİĞİNE DESTEK”

“Teknolojinin gelişmesi ve dönem şartlarının internet gazeteciliğine geçişiyle başlayan süreçte ekmek parasını kazanabilmek için internet üzerinden mesleğini icra etmeye çalışan çok sayıda gazeteci arkadaşımızın mağduriyeti herkesçe bilinmektedir" diyen Yaşar şunları söyledi: "İnternet gazeteciliğinin yasal bir zemine oturtulmaması; gazetecilerin emeğinin karşılığını alamamasına yol açtığı gibi, çok sayıda art niyetli insanın da bu mecrada yer alarak yalan-yanlış bilgi kirliği ve fitne yaratmasının da yolunu açıyor maalesef. Ancak mesleğini tüm etik ve yasal kurallar içerisinde gerçekleştirilen arkadaşlarımıza resmi ilan verilmesi ve belli kriterlerin getirilmesi sağlanırsa hem hak kaybının önüne geçmiş olacağız hem de bilgi kirliliği büyük oranda engellemiş olacağız. Ayrıca çıkarılacak yasal düzenleme ile internet haber sitelerinde görev yapan çalışanların gazeteci unvanına kavuşturulmaları da sağlanmış olacak hem de resmi ilan hakkı kazanıp daha verimli çalışmalarının önü açılacak"

Recep YAZGANRecep YAZGAN