Siyaset
Giriş Tarihi : 28-01-2023 14:27   Güncelleme : 28-01-2023 14:27

İYİ Partili Erhan Usta’nın destek verdiği Taha Furkan Çetinkaya Yunanistan’a Kaçtı

​İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamında ağırladığı FETÖ’cü askeri öğrenci Taha Furkan Çetinkaya'nın yasadışı yollar kullanarak Yunanistan’a kaçtı.

İYİ Partili Erhan Usta’nın destek verdiği Taha Furkan Çetinkaya Yunanistan’a Kaçtı

Taha Furkan Çetinkaya, darbe girişimi sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezaevinden çıkınca Erhna Usta’yı ziyaret etmişti.

Yargıtay tarafından verilen beraat kararıyla tahliye edilen Taha Furkan Çetinkaya, FETÖ'ye övgüler dizen annesi Melek Çetinkaya ile birlikte başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İyi Parti Milletvekili Erhan Usta ve HDP Milletvekili Ömer Gergerlioğlu'na destekleri için teşekkür ziyaretinde bulunmuştu.

 YUNANİSTAN'A GEÇTİ

Tahliye olmasına rağmen Taha Furkan Çetinkaya kaçak yollardan geçen ay Yunanistan'a iltica etti.

Buradan başka bir Avrupa ülkesine geçip, örgütün propagandasına destek vereceği düşünülen Taha Furkan Çetinkaya, birçok FETÖ'cü gibi dağıtım yeri olarak Yunanistan'ı kullandı.

ÖNCE ANNESİ GİTTİ

Taha Furkan Çetinkaya'dan önce annesi Melek Çetinkaya yurtdışına normal yollardan çıkış yaptı. Oğlu içerdeyken yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Melek Çetinkaya "Ben Fethullah Gülen'i tanımadığım için ben Fethullah Gülen teröristtir diyemiyorum. Benim komşularım oldu cemaatten. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Terörist olduklarını düşünmüyorum"  sözleriyle gündeme gelmişti.

Odatv.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN