Güncel
Giriş Tarihi : 23-09-2021 14:47   Güncelleme : 23-09-2021 14:47

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Samsun’da basınla buluştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Samsun’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, ‘İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumu Rolünün Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi’nin tanıtımını yaptı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Samsun’da basınla buluştu

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin sözleşme makamı olduğu, ‘İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumu Rolünün Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi’ kapsamında Samsun’da gerçekleştirilen ‘Ombudsman Samsunlularla Buluşuyor’ temalı bölgesel toplantıda Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç ve Denetçiler Kurumu temsilcileri Samsun’un meselelerini gazetecilerden dinledi.

İNSAN HAKLARININ KORUNMASI VE KDK’NİN ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI

Proje hakkında bilgi veren Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç, 46 ay sürecek proje ile Türkiye’de insan haklarının korunmasında ve tanıtımında KDK’nin etkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Malkoç, en çok şikâyetin 2020 yılında pandemi dolayısıyla esnafa verilen faizsiz destek kredisi almak isteyip de alamayanlar tarafından yapıldığını kaydetti.

“Türkiye genelinde şikayet konularının bölgelere göre değişiyor. Geçen yıl en fazla başvurunun geldiği yıl oldu. 2019’da 20 bin olan başvuru sayısı geçen yıl salgın döneminde 100 bine çıktı. Bunun sebebi de şu; kamu bankalarının verdiği uygun krediden müracaat edip alamayanlar oldu. 10 bin TL isteyip 5 bin TL alanlar oldu. Buradan 70 bin başvuru geldi. Bankalar konusu görev alanımıza girmiyor ama üç bankanın genel müdürü ile oturup görüştük bir yol haritası belirledik” diye devam eden Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç, “Genel itibarıyla kurum olarak birinci sırada SGK geliyor. Daha sonrasında Adalet Bakanlığı cezaevi ile ilgili konular, tayin, terfi, disiplin ile ilgili konular geliyor. Dördüncü sırada eğitim konuları geliyor. Beşinci sırada belediye geliyor. Eğitim ile belediye zaman zaman yer değiştiriyor” diye konuştu.

Malkoç, şikâyet ve taleplerin Kamu Denetçiliği Kurumu’nun internet sitesinden yapabileceğini ve başvurulara en geç 6 ay içinde cevap verildiğini de sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Diriliş Postası Samsun Temsilcisi Recep Yazgan, Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç’a Diriliş Postası Gazetesi’ni takdim ederek gazete hakkında bilgi verdi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN