Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-12-2016 10:26   Güncelleme : 15-12-2016 10:26

Karayolları Bölge Müdüründen Keskin Uyarı...

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'i makamında ziyaret etti.

Karayolları Bölge Müdüründen Keskin Uyarı...

Samsun Haber- Özellikle kış mevsiminde sürücülere önemli uyarılarda bulunan Keskin; ‘Sürücülerimiz kışa hazır araçlarla yola çıkmalı, kar lastiği mutlaka takılmalı, zincir ve çekme halatlarını yanlarında bulundurmaları gerekir.' dedi.

BÜTÜN EKİPLERİMİZ KIŞA HAZIR

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin'i makamında ziyaret etti. Kış mevsiminin tam anlamıyla kendini hissettirdiği şu günlerde vatandaşlara ve özellikle sürücülere önemli uyarılarda bulunan Keskin, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan tüm birimlerin kış şartlarına hazır olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığı söyledi. Kış programındaki yolların, önem derecelerine, trafik kapasitelerine göre büyük bir kısmının, olağanüstü durumlar dışında devamlı açık tutulmasının sağlanılacağı belirtilen Keskin 'Müdürlüğümüzce vatandaşların güvenli, rahat ve huzurlu bir ortamda yolculuk yapmaları için 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kar ve buzla mücadele çalışmaları yapılıyor.' dedi.

BÜTÜN MALZEMELER TEMİN EDİLDİ

Keskin, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü olarak alınan önemlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu.'Mücadele yapılacak yolların uzunluğu 765 Kilometre olup, bu yollarda 71 adet personel, 7 Adet Greyder, 3 adet bıçaklı ve tuz serpicili kamyon, 3 adet çift bıçaklı kamyon, 3 adet bıçaklı kamyon, 3 adet tuz serpicili kamyon, 1 adet bıçaklı ve solüsyon tanklı kamyon, 1 adet solüsyon tanklı kamyon, 3 adet yükleyiciyle çalışılıyor. Kar ve buzla mücadele hizmetlerinde 2016-2017 kış sezonunda bin 500 ton tuz, 6 bin metreküp agrega ve 240 ton solüsyon kullanılacak. Bu malzemeler de temin edildi ve depolandı. Bizler önlemlerimizi alırken, vatandaşlarımızın da özellikle trafikte çok dikkatli olmaları ve hazırlıksız yola çıkmamaları şart'

SÜRÜCÜLER ÇOK DİKKATLİ OLMALI

Kar mücadelesinde çalışmaların yoğun olarak yapıldığı bugünlerde, yol kullanıcılarının kışa hazır araçla yola çıkmaları konusunda da uyaran Keskin; 'Sürücülerin kar lastiği takmaları, zincir ve çekme halatlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları, karlı ve buzlu kesimlerde ise zincir takmaları gerekiyor. Ayrıca sürücülerin trafik kurallarına, işaret ve işaretçilere uymaları trafik güvenliği için azami önem arz ediyor. Sürücüler kar yağışı esnasında hızı azaltıp, araç takip mesafesini arttırmalı. Buzlanma olan kesimlerde, çok daha tedbirli ve dikkatli olunmalı ve yola çıkmadan önce ilgili iletişim kanallarından seyahat güzergahları hakkında bilgi almalı.' diyerek sözlerini tamamladı.

adminadmin