Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-02-2021 08:18   Güncelleme : 24-02-2021 08:18

Kavakta Samgaz Tam Gaz!

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’na ilçede devam çalışmaları hakkında brifing verdi.

Kavakta Samgaz Tam Gaz!

Kavak Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan ve Yatırım Müdürü Hakan Baltaoğlu’nun çalışmalar hakkında sunumunu dinleyen Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu” İlçemizde yaygınlaşan Doğalgaz kullanımı ile halkımızın da yaşam standardı artmaya başladı” dedi.

Toplantıda Kavak’ta konutlara gazı taşıyacak hat yapım çalışmalarının üçüncü etabına Mayıs’ta başlayarak ve üç ay içinde tamamlayacaklarını belirten Genel Müdür Yılmaz Kolsan, ilçede tüm faaliyetlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu “EPDK” nın belirlediği kriterler doğrultusunda sürdürdüklerini ifade etti.

Kavak projesini EPDK’ya 6 yıl içinde tümüyle bitirilmesi konusunda yükümlü olduklarını belirten Genel Müdür Kolsan,” Kavak’ta bu yıl projenin 3. etabına Mayıs ayında Yaşar Doğu Mahallesinden başlayacak ve Ağustos’ta tamamlayacağız. Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sarıcaoğlu ile ortak bir planlama ve tam bir uyum içinde çalışmamızı sürdürerek halkımızı gazla buluşturacağız. Gazı Ata Yolu üzerinden yani OSB tarafından getirip ilçeye akış yönünden verdiğimiz için ilk olarak Mehmet Paşa Mahallesine vererek başladık. Konutlara gaz sunarken küçük veya büyük Mahalle ayrımlı yapmamız söz konusu değil. Planlanan projeden de sapmamız mümkün değil “ dedi.

 

YAŞARDOĞU’NUN YÜZDE 90’I GAZ ALACAK

SAMGAZ Genel Müdürüne Kavak’ta yaptığı çalışmalar ve verdiği brifinden dolayı teşekkür eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, bu sene yapılacak çalışmalar ile Kavak’ın en büyük Mahallesi Yaşar Doğu’nun yüzde 90’ının doğalgazla buluşacağını kaydetti.

Kavak’ta kullanılmaya başlanan doğalgazın ilçenin kalkınması üzerinde olumlu etkisinden söz eden Sarıcaoğlu, SAMGAZ’ın çalışmaları ile ilçemizde doğalgaz kullanımı oranı sürekli artıyor. Bu sene de en büyük mahallemiz hem ucuz hem de çevreci bir yakıt olan doğalgazla buluşmuş olacak. Bu arada ucuz enerjinin gelmesi ve Organize Sanayi Bölgemizde Fabrikalarda kullanılmaya başlanılması yeni yatırımcıların ilçemize gelmesi içinde bize bir fırsat sunuyor. İşletmelerin düşecek enerji giderleri yatırım maliyetlerini de aşağı çekeceği için yeni yatırımlar artacak daha fazla gencimiz iş ve aş bulma imkânına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır’da yapılan toplantı ile çalışmalar hakkında bilgi edindiklerini böylece kendilerinin de vatandaşı daha doğru bilgilendireceklerini söyledi. Bakır, 2023’te yerli gazın kullanıma girmesiyle ülkemizin daha refaha çıkacağını öne sürerken MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber’de Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan’a yaptıkları bilgilendirme için teşekkür etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN