Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2015 16:00   Güncelleme : 15-01-2015 16:00

KESK üyelerinden "bordro yakma" eylemi

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup memur maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yakma eylemi yaptı

KESK üyelerinden

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup memur maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordro yakma eylemi yaptı. 

Çorum Valiliği ek hizmet binası önünde bir araya gelen KESK Çorum Şubeler Platformu üyeleri, hükümet aleyhine slogan atarak, memur maaş zamlarını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, 2015 yılı bütçesinin emekçi halkı yoksullaştıran ve sermayeyi kayıran bir bütçe olduğu öne sürerek, 2014 yılında kamu emekçilerinin maaş artışlarının düşüklüğü nedeniyle 2015’te yapılacak zamların yaşanan kayıpları daha da artıracağını savundu. 

Kocatüfek, 2014 yılında uğranan ücret kayıplarının başta enflasyon farkları olmak üzere giderilmesi gerektiğini ifade ederek "Ek ödemeler emekli aylığına esas kazanca dahil edilerek emeklilik önündeki engelin kaldırılması, açlık sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulması, yoksulluk sınırının altındaki ücretlerin en düşük vergi dilimine tabi tutulması, sigortasız işçi çalıştırılmasının yasaklanması, işçi cinayetlerinin durduracak tedbirlerin alınması, 2015’te imzalanacak TİS görüşmelerinde kamu emekçilerinin ücret dahil tüm ek ödemelerine yüzde 50 zam yapılması öne çıkan taleplerimizdir. Bunların karşılanmasını istiyoruz."  

Kocatüfek ve beraberindekiler daha sonra maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordrolarını yaktı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

adminadmin