Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 14-12-2020 10:26   Güncelleme : 16-12-2020 08:45

Kitap okumuyoruz

Nesillerimiz, geleceğimiz, gençlerimiz, okumuyorlar okumaya teşvik etmiyoruz.

Kitap okumuyoruz

Fikir dünyada paha biçilemez bir servettir, gençlerimiz fikirlerini haykıramıyorlar. Sosyal medyanın esiri olmuşlar, kaç takipçin var? kaç beğenin olmuş? Günü kurtarmanın derdindeler. Oysa ki güçlerinin farkına varsalar hayatları daha güzel ve geleceğe daha umutlu bakabilirler.

 

Bir kitap ortalama bir haftada okunsa, ayda dört kitap bitirebilir, okunan her kitap ile yeni bir dünya görüşüne sahip oluna bilir.

 

Okumak beynin hazzını arttırır, stresi ve kötü düşünceleri beynimizden siler.

 

Yurdumuzda kitap okumayı seven gençlerimizde var, bu gençler azınlıkta olsalar da, ''onlar etrafına ışık saçan mum gibidirler.'' Her okuyan genç bir mumdur ve etraflarına ışık saçarak aydınlatır. Pandemi öncesi Lise ve Üniversiteler de konferans verip ünlü yazarlar ile okurlarını buluşturuyordum, Bazı ilçelerimizde buna başlamıştık, İnşallah

 

Pandemi bitince liselerimize sevgili öğrencilerimize imzalı kitaplar hediye eder, yazarlar ile buluştururum. Sosyal medyada okuma grupları oluşturulsa, kitaplar değiş tokuş yapılsa her ay iki kitap okunsa, bunun yorumunu da sosyal medyada gençler yapsa güzel olmaz mı?

 

Roman okuma seferberliği başlatsak, bende hediye romanlar temin etsem, bu romanları okuyan diğer arkadaşına verse çok okura ulaşsa çok güzel olmaz mıydı?

 

Ocak ayında üç yeni kitabım yayınlanacak inşallah o kitaplardan da göndermek isterim. Millet bahçelerine seyyar kütüphaneler yapılsa, gönüllüler kitapları okurlarla buluştursa çok güzel olmaz mı?

 

Okumak insanları kötü alışkanlıklardan korur, Yüce dinimiz İslam'ında ilk emri OKU'dur.

 

Okuyan insandan zarar gelmez, aksine fayda gelir, gelin sokağa çıkma yasaklarının olduğu şu günlerde  kitap okuyalım ufkumuz genişlesin. Allah'a ısmarladık, hoşça kalın.

(İNSTAGRAM/yazaraydinbenli)

Recep YAZGANRecep YAZGAN