Güncel
Giriş Tarihi : 24-06-2022 16:12   Güncelleme : 24-06-2022 17:44

Kolonyanın ne gibi özellikleri vardır?

Kolonyanın ne gibi özellikleri vardır?

Kolonya sürdükten sonra ferahlık hissedilmesinin sebebi içindeki etil alkolün uçucu olması ve buharlaşırken vücut ısısını da beraberinde götürmesidir. İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar içildiği takdirde görme yetisinin kaybedilmesine  neden olabilir Aşırı tüketimi de öldürmektedir. Ferahlatıcı etkisi vardır. Bakterileri öldürür. Corona  virüsünden korunmak hijyen bakımından adına önemli etkenlerden  biri olan kolonya son günlerin en popüler hijyen ürünlerinden biri oldu. Limon kolonyası yolda iş yerinde pratik bir şekilde virüslerden mikroplardan temizlenmenize yardım eder. Sabun ve su  kullanılmadığı durumlarda başvurulan ilk ürünler dezenfektan ve kolonya oluyor.

Kolonya Ne İşe Yarıyor?

Ferahlatıyor, kolonya eldeki bakterileri öldürür. Sakinleştirmeye yarar, ayıltıcısı etkisi vardır. Güzel kokusu vardır. Bakterilere karşı koruma etkisi vardır. 

Kolonyanın Cilde Zarar Verir mi?

Kaşıntıya neden olabilir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Cildi tahriş eder kolonyaya alerjisi olan insanlar için dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Son günlerde farklı çiçek kokulu kolonyalar revaçta olup https://www.kozmela.com/kolonya adresinden çeşitlere bakabilir ve satın alım yapabilirsiniz.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN