Spor
Giriş Tarihi : 15-12-2014 01:00   Güncelleme : 15-12-2014 01:00

Maçın ardından

KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sahalarında 3-2 kazandıkları Bursaspor maçına ilişkin, "Anadolu'nun en iyi takımını yenmek, kalite ve oyun açısından bize güvenimizi geri getirdi" dedi

Maçın ardından

KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sahalarında 3-2 kazandıkları Bursaspor maçına ilişkin, "Anadolu'nun en iyi takımını yenmek, kalite ve oyun açısından bize güvenimizi geri getirdi" dedi.

Kafkas, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye liglerinin üzerinde maç oynandığını söyledi.

"Temposu da aynı şekildeydi" diyen Kafkas, "Biz ritim yakalayamamıştık sezon başından beri. Bunun çeşitli nedenleri vardı. Anadolu'nun en iyi takımını yenmek, kalite ve oyun açısından bize güvenimizi geri getirdi. Bundan sonra yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Takım artık oturdu. Seyir açısından iyi bir maç izlettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Mabiala, ikinci sarıyı kupa maçını düşünüp bilerek mi gördü" şeklindeki soru üzerine Kafkas, "Evet, öyle" dedi.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de Karabük'e kazanmak için geldiklerini anlattı.

Maçın 15-20 dakikalık bölümünde oyun kuramadıklarını ancak daha sonra hakimiyetin kendilerine geçtiğini ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakibin de bizim de kazanma isteğimiz vardı. O nedenle gollü bir maç oldu. İlk yarı 2-1 öne geçtikten sonra ikinci yarı kontrol bizdeydi. Pozisyonlar da bulduk ama bizim rakibin de bireysel hataları oldu ancak bize pahalıya mal oldu. Kırmızı kart bizi etkiledi. Karttan sonra da pozisyon vermedik. İkinci yarı daha iyi olmamıza rağmen 3-2 kaybettik. Rakibin yönetim, teknik heyet ve futbolcusuyla istekli olmasını takdir etmek lazım. Biz de istekliydik ama hakemin Karabük'ün yanında maçı almak için istekli görünmesi, bizim oyuncuların da kontrolünü kaybetmesine sebep oldu." 

Güneş, "Özellikle rakibin oyuncularının isteğine ve baskısına hakemin de rahatsızlık olarak eklendiğini düşünüyorum" diyerek, "Bir pozisyon vardı, rakibin topunun yan ağlara vurup dışarı gittiği. Yan hakem ortaya koştu, neredeyse golü verecekti. Bu kadar heyecanlıydı. Baskıdan kurtulması gerekliydi. Ben oyuncularımı uyardım, tabii sinirlenmemeleri konusunda ama maalesef o tuzağa düştüler. Bizim düşündüğümüz rahatlıkta top oynamadık ama yine de kazanabilirdik. Üzgünüz, rakibi tebrik ederiz"  ifadesini kullandı.

Pesqueira'yı oyundan almak istediği ancak onun istemediği yönündeki soru üzerine Güneş, şunları kaydetti:

"Evet, istemedi. İkinci sarıyı görüp kırmızı kartla çıkmak istedi. Trabzonspor maçında oynamak istediği için. Aslında bu, doğru bir şey değil. Ben genelde yapmam onu. Geçen hafta Serdar'a da yapmadım ama maçın gerginliği de vardı. Her pozisyonda itişme, kalkışma, rakiple, hakemle. Yani bunlar futbolun akıcılığını, güzelliğini bozuyor. Çok fazla oldu bunlar. Bir de böyle ikinci bir yükleme yapmak istemedim."

adminadmin