Spor
Giriş Tarihi : 09-05-2015 20:30   Güncelleme : 09-05-2015 20:30

Maçın ardından

BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de sahalarında 7-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili "Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum " dedi

Maçın ardından

BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de sahalarında 7-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili "Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum " dedi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu hafta üzücü olayların yaşandığını bildirdi.

İki gün önce Bursaspor Kulübü'nün eski başkanı İbrahim Yazıcı'yı ölümünün ikinci yılında andıklarını, dün sanatçı Zeki Alasya'nın ölüm haberini aldıklarını belirterek, hem İbrahim Yazıcı'yı hem de Zeki Alasya'yı saygıyla andığını söyledi.

Güneş ayrıca yarın Anneler Günü'nün kutlanacağını da ifade ederek, "Tüm annelerin gününü kutlarım. İşte böyle bir haftada maça çıktık. Karabükspor zor durumdaydı, sıkıntıları vardı. Bizim de kazanmamız gereken bir maçtı. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bursaspor olarak sahaya yansıttıkları güzel futbolun karşılığını farklı skorla aldıklarını vurgulayan Güneş, bu nedenle tüm oyuncularını kutladı. 

Bir gazetecinin "Fernandao, bugün attığı 4 golle gol sayısını 22'ye yükseltti. Bursaspor da ayrıca bu sezon gol rekoru kırdı. Bunun için neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Güneş, "Güzel şeyleri söylemek güzel. Evet çok gol attık ama çok da gol yedik.  Her maçta gol yiyoruz. Ben sıkıntılarla uğraşıyorum. Bursaspor futbol adına renkli ve güzel bir takım. Kaybetse de güzel işler yapıyor. Ancak ben olumsuzluklara bakıyorum" yanıtını verdi. 

Şenol Güneş, yeşil-beyazlı takımın lig sonunda kaçıncı sırada yer alabileceği yönündeki bir soruyu da "Ligi ilk 5 içinde tamamlarsak Avrupa kupalarına katılamama cezasını doldurmuş oluyoruz. Ancak CAS ile ilgili bazı gelişmeler de oluyor. Gelişmeleri izliyoruz. Biz Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Bu sezon sonunda 4'üncülüğü kaçırırsak üzülürüm. Bu takım ilk 4 içinde olmalı" diye yanıtladı.

 

- Kardemir Karabükspor cephesi 

 

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise Bursaspor'u net bir galibiyet aldığı için tebrik etti.

Maç öncesi Bursa'dan puanla dönmeyi  düşündüklerini anlatan Vural, "Çaykur Rizespor maçının sonucu beklemeksizin buradan alacağımız puan önemliydi. Ancak artık yarın maçı bu şekilde izlemek zorundayız. Sonuçta bu maç bitti, konuşacak bir durum yok" dedi.

Deneyimli teknik adam, bugün hiç istemedikleri bir sonuç  aldıklarını da vurgulayarak şunları kaydetti:

"Buradan federasyona da bir sitemde bulunmak istiyorum. Bugün burada oynadıktan sonra salı günü de sahamızda Eskişehirspor ile önemli bir maça çıkacağız. Ardından cumartesi günü yine deplasmana gideceğiz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Beşiktaş'a böyle verirler mi?  Bu konuda biraz daha dikkatli olunması gerekmiyor muydu? Bunun dışında oyuncularımda ciddi bir gerginlik söz konusu. Bunları atlatmaya çalışacağız. Bundan sonra bizimle aynı sıkıntıları yaşayan takımlarla oynayacağız. Bu maçlarda artık kazanmak isteyeceğiz. Kötü bir gün oldu bizim için ama yapabileceğimiz birşey yok. Oyuncularıma da bunu anlattım."

adminadmin