Sağlık
Giriş Tarihi : 06-03-2023 17:13   Güncelleme : 06-03-2023 17:23

Magnezyum İçeren Bitkiler Nelerdir?

Magnezyum, vücudun işlevi için oldukça önem taşıyan ve vücutta en bol bulunan 4. mineraldir. Temel işlevini kas sistemlerinde gösteren magnezyumun bu kadar önemli olmasının nedeni, vücudumuzda bulunan 300’den fazla enzimin çalışması için kilit bir role sahip olmasıdır.

Magnezyum İçeren Bitkiler Nelerdir?

Vücudumuz için bu denli önem taşıyan magnezyumu birçok bitkiden elde etmek de mümkün. Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, roka, turp, patlıcan, hurma, pırasa, kereviz, fasulye, bezelye ve soya fasulyesi gibi bitkiler doğal magnezyum kaynakları arasında yer alır.

 

Magnezyum bakımından zengin bitkileri daha detaylı olarak aşağıdaki şekilde inceleyebiliriz;

Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak ve pazı başta olmak üzere koyu yeşil yapraklı sebzeler, magnezyum bakımından zengin besinlerin en başında yer almaktadır. Bu besinlerden maksimum verim alabilmek için ise onları olabildiğince doğal halleriyle tüketmek önemlidir. Bu nedenle ıspanak ve pazı gibi yeşillikleri salata halinde hazırlayıp tüketmekte fayda vardır.

Domates ve Taze Fasulye: Özellikle yaz mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden olan domates ve taze fasulyede magnezyum bakımından zengin bitkiler arasındadır.

Enginar:  Bolca besin lifi, kalsiyum, demir ve potasyum gibi mineralleri içeren ve faydaları saymakla bitmeyen enginar da magnezyum içeren bitkilerden biridir.

Vücudumuz maalesef magnezyumu kendi başına üretememektedir. Yeterli miktarda magnezyumu gıdalar aracılığı ile vücuda almak zordur. Bu nedenle bir sağlık profesyonelinin görüşünü de alarak, gıda takviyeleri aracılığı ile magnezyumu vücuda dışarıdan almak gerekmektedir.

Magnezyum l - treonat ve magnezyum takviyeleri ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.orzax.com.tr/ sitesini ziyaret ediniz.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN