Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2023 17:19   Güncelleme : 21-03-2023 17:19

Medya sektörünün tanınan ismi Muradiye Ergin AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

Medya sektöründe tanınan iş kadını Muradiye Ergin, 28. Dönem Samsun Milletvekilliği için AK Parti'den aday adaylığı müracaatını yaptı.

Medya sektörünün tanınan ismi Muradiye Ergin AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

Üstlendiği sorumluluğun farkında olduğunu söyleyen Muradiye Ergin, "Partim için dün ve bugün olduğu gibi, yarın da gece-gündüz demeden çalışmaya hazırım" dedi.

Samsun'da medya sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeyi başaran iş kadını Muradiye Ergin, TBMM 28. Dönem Samsun Milletvekilliği için yola çıktı. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na gelerek müracaatını yapan Muradiye Ergin, burada geniş katılımın sağlandığı bir basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Ergin, ağır bir sorumluluk üstlendiğinin farkında olduğunu söyleyerek, AK Parti için gece-gündüz demeden çalışacağını vurguladı.

"BİZE DE GÖREV DÜŞERSE BİZ DE VARIZ"

Muradiye Ergin, "Partim için dün ve bugün olduğu gibi, yarın da gece-gündüz demeden çalışmaya hazırım. 'Dün birlikte yola çıktığımız, bugün birlikte yürümekten onur duyduğumuz, yarın da inşallah birlikte yürümek istediğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüdüğü bu yolda, bize de görev düşerse, biz de varız' diyenlerden biri olarak 28 Dönem Milletvekili Aday Adayı başvurumuzu, seçim işleri başkanımız Emrecan Sohum başkanım ile gerçekleştirdim. Bu kıymetli anı sizlerle paylaşırken, memleketim Samsun ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle dualarınıza talibim. Bu yol, ağır bir sorumluluğun yoludur aslında. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. İnşallah" diye konuştu.

MURADİYE ERGİN KİMDİR?

1969 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesi Epçeli köyünde doğdu. İlkokulu köy okulunda bitirdi. Okumak için köyden ayrılan ilk kız çocuğu olma özelliğini taşıyan Ergin, lise öğrenimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1988 yılında lise mezuniyetiyle birlikte meslek hayatına başladı. Meslek hayatının yanı sıra eğitim hayatına da devam eden Ergin, Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümüne 2. Sınıfa kadar devam etmiş, ardından Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümüne geçiş yapmıştır.

 

Başak TV, Kanal S, AKS TV, Kanal 7 televizyon kanallarında programcılık, sunuculuk ve yöneticilik yaptı. Kadının dünyası, Detay, Hayata Dair, Bizim İnsan, Yurt Turu  adlı tv programlarını gerçekleştirdi. Detay dergisinde Genel Koordinatörlük; Yenişafak ve Vakit Gazetesi Bölge Temsilciliğinde haber, reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu görevlerinde bulundu. 1999 yılında Samsun Gazetesinin kuruluşunda yer aldı.

Basın hayatının içerisinde devam ederken 2005 – 2014 yılları arasında Ak Partide aktif siyaset yaptı. Samsun Ak Parti il kadın kolları tanıtım medya birim başkanlığı ve il kadın kolları teşkilat başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılında Samsun İlkadım Belediyesi meclis üyeliği kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu kurucu başkanlığı yaptı. 2008 yılında Samsunda ilk ve tek olan prodüksiyon firmasını kurdu ve halen yöneticiliğini yapmaktadır.

İş dünyasının yanı sıra bir çok STK’larda görev aldı. Kadın Dostu Kent Samsun, Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulunda Samsun Gazeteciler Cemiyeti Kadın Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır. 2015 yılında Tüm Hizmet İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı seçildi. 2008 yılında SADEF(samsun dernekler federasyonu) 6. Bölge kurucu yönetim kurulu üyesi ve seçim işleri birim başkanlığı yaptı. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Kadın Kurulu Başkanı olan Ergin’in, Samsun Down Sendromlu Çocuklar Derneği, Kafkas Kültür Derneği, Samsun Milli İrade Platformu’nda  yer almıştır.

2012 yılında Samsun Valiliği, Kadın STK’lar ve KAGİD’in organize ettiği 81 İl Kadın Hikayeleri projesinde Samsun’u Temsilen 34 kuruluş tarafından Rol Model seçildi.

Üstlenmiş olduğu STK ve siyasi çalışmalar nedeni ile bir çok seminer ve eğitim programlarında yer aldı. (Ak Parti Siyaset Akademisi, İzgören Akademi liderlik okulu/60 saat, Artı Etki Akademi Koçluk Becerileri/80 saat)

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN