Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2017 10:56   Güncelleme : 28-08-2017 10:56

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Şirketlerine Khk darbesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Ankara Ticaret Odası - ATO’nun Başkan Salih Bezci ve yönetiminin istifasıyla yapılan olağanüstü kongrede aday olmuş fakat seçimi kazanamamıştı.

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Şirketlerine Khk darbesi!

ATO seçimlerini Gökçek'e rakip olan Emine Erdoğan'ın yeğeni Gürsel Baran seçimi kazanmıştı.

Seçimler devam ederken iki taraf arasındaki çekişme artarak devam etmiş, çekişmenin sonunda seçimleri kazanan Gürsel Baran Olmuş, Gökçek ise yeniden aday olacağını açıklamıştı.

Seçimi kaybeden Osman Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kuzeni Gürsel Baran başta olmak üzere birçok kişi ve kuruma suçlamalarda bulunmuş ve rakiplerini FETÖ’cü ilan etmişti.

HAZIRLIKLAR TAM GAZ DEVAM EDERKEN

Osman Gökçek, ATO’nun yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan olağan kongresine hazırlıklara aylar öncesinden başladı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket işçilerine, genel müdürlere, yakınlarına, eş, dost ve akrabalarına 1500 civarında şirket kurdurdu.

Şirketlerin kuruluş masrafı şirket başına 6 Bin 500 civarında.

Seçimlere neredeyse iki ay kala çıkan KHK ile Osman Gökçek’in bütün planları alt üst oldu.

Çünkü çıkan KHK'daki "iki yıl üyelik şartı" Osman Gökçek’in seçimi kazanmasını imkânsız hale getirdi.

Şimdi ise KHK ile taca çıkarılan şirketlerin fesih işlemleri ve masrafları gündemde. İddiaya göre şirketlerin kuruluş ve fesih işlemleri aksym için yaklaşık 9 Bin 750 TL para gerekli.

AKASYAMHABER

Peki, 1500 şirketin kuruluş ve fesih işlemler için 14 Trilyon para nereden harcanıyor.

Gelen bilgilere göre şirketlerin kuruluş ve fesih işleri için gerek olan para belediyenin yan kuruluşlarından ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne büyük işler yapan şirketlerden elde ediliyor.

adminadmin