Güncel
Giriş Tarihi : 29-11-2022 18:03   Güncelleme : 29-11-2022 18:03

Meme Dikleştirme Operasyonu İle İçinizden Geldiği Gibi Özgürce Giyinin

Meme Dikleştirme Operasyonu İle İçinizden Geldiği Gibi Özgürce Giyinin

Yaş alma, sık kilo alıp verme, hamilelik ve emzirme süreçleri gibi dönemlerin sonrasında meme elastikiyetinin kaybolması nedeniyle memede sarkma ve deformasyon ile hacim ve dirilik kaybı medyana gelir. Bunun sonucu olarak da kadınlar istediklerini özgürce giyemez, göğüs bölgelerini olabildiğinde kamufle eder ve devamında da kendilerine olan güvenlerini yitirerek psikolojik olarak rahat davranamamaya ve sosyal ortamlardan uzak durmaya başlarlar. Bu sorunları yaşayan kadınları rahat ettirmek ve kaybettikleri özgüvenlerini geri kazandırmak için kalıcı çözüm sunan operasyon ise meme dikleştirme operasyonudur. Peki meme dikleştirme operasyonu kimlere ve nasıl yapılır, ameliyat sonrası iz kalır mı ve iz kalmaması için neler yapılması gerekir gibi pek çok soruyu işin uzmanı Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sizler için sorduk.

Meme dikleştirme operasyonu kimlere uygulanır?

  • Hamilelik ve emzirme süreçleri tamamlanıp alınan bu dönemde alınan kilolar verildikten sonra memelerinde sarkma, deformasyon ve hacim kaybı meydana gelen kişilere,
  • Zaman içerisinde yaş almaya ve yer çekiminin negatif etkisine bağlı olarak memelerindeki dikliği ve genç görünümü kaybeden kişilere,
  • Tüp mide ameliyatı veya yoğun diyet programı sonrasında yüksek miktarda kilo verip memelerdeki yağ oranının azalmasıyla beraber fazla deri ve hacmini kaybeden meme dokusunda sarkma meydana gelen kişilere,
  • Genetik olarak meme başlarında gevşeme ve meme uçlarında aşağıya dönüklük mevcut olan kişilere,
  • Sütyen takılmadığında karşıdan bakılırken meme başları meme katlantı yerinin altına düşen kişilere,
  • Yaş almaya bağlı olarak memelerde sarkma meydana gelirken bir memesinde diğerine göre fark yaratacak oranda sarkma meydana gelen kişilere,
  • Tüm bu sorunları yaşayıp mevcut sağlık durumu ameliyat ve genel anestezi için uygun olan kişilere meme dikleştirme operasyonu yapılabilir.

 

Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilerek mevcut memedeki sarkma, deformasyon, elastikiyet ve hacim kaybı tespit edilir. Ardından hastanın anatomisine ve meme durumuna bağlı olacak şekilde en uygun meme dikleştirme operasyonu belirlenir. Meme dikleştirme operasyonlarında memedeki sarkıklığa bağlı olarak açılan kesi yeri aracılığıyla meme ucu aşağıdan yukarıya doğru taşınır ve memeye toparlama işlemi uygulanır. Hacim kaybının fazla olduğu daha az sarkık ve daha küçük memelere, ameliyat esnasında protez de takılabilmektedir. Bu durumda protezin rahatlıkla vücuda yerleştirilebilmesi için açılan kesi, meme başı veya meme altından olacak şekilde ayarlanır. Ancak memedeki sarkma ve deformasyonun ileri boyutlarda olduğu daha büyük memelerde protez uygulaması yapılmaz. Bunun yerine bu tarz ameliyatlarda kişinin kendi fazla olan meme dokusunun ve derisinin toparlanmasıyla memeye dikleştirme uygulaması yapılır. Bunun için de meme başından memenin altına doğru inen dik bir kesi açılır ve bu kesi aracılığıyla sarkmaya neden olan tüm fazlalıklar toparlanır. Meme dikleştirme fiyatlarıda uygulancak yönteme göre değişiklik göstermektedir.

 

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında iz kalır mı?

Meme dikleştirme ameliyatları sonrasında iz kalıp kalmayacağı memedeki sarkıklığın ve deformasyonun boyutuna bağlı olarak açılan kesi yerine ve büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Ameliyat esnasında memenin hacmini arttırmak için protez kullanımı söz konusu olduysa kesi yeri meme altı gibi görünmeyen bir bölgede açılacağı için dikiş izinin renginin de solmasıyla beraber kişiyi rahatsız edecek bir iz kalmaz. Protezin kullanılmadığı, meme dokusunun ve derisinin fazla olduğu büyük memelerde ise dikleştirme işlemi hastanın kendi meme dokusunun ve derisinin toparlanmasıyla yapılacağından dolayı meme başından meme altına doğru inen ve diğer operasyona göre nispeten daha uzun bir kesi açılacağı için az da olsa iz kalma ihtimali olabilmektedir. Ancak az miktarda kalan bu izler kişiyi sarkık ve deforme olmuş meme görüntüsü kadar rahatsız etmemekte ve ameliyatın üzerinden yaklaşık bir sene geçmesiyle beraber gittikçe solarak kendi cilt rengine yakın bir renge gelmektedir.

 

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası kimlerde daha fazla iz kalır?

Memedeki sarkıklığın ve deformasyonun fazla olduğu kişilerde fazla meme dokusunun toparlanması için açılan kesi yeri daha uzun olduğu için ameliyat sonrasında kalan iz biraz daha belirgindir. Ayrıca çok koyu veya çok açık tenli kişiler ile genetik olarak yara iyileşmesinin yavaş olduğu kişilerde de biraz daha belirgin bir iz kalabilmektedir. Sigara ve alkol tüketimi yine kişinin vücudunun kendisini onarma sürecini yavaşlatacağından dolayı yine bu ürünleri tüketen kişiler de dikiş izinin iyileşmesi daha geç olabilmektedir.

 

Meme dikleştirme ameliyatlarının sonrasındaki süreç nasıldır?

  • Öncelikle ameliyat sonrasında kesi yerlerinin temiz tutulması ve doktorun önereceği tedaviye birebir uyulması dikiş yerinin enfeksiyon kapmaması ve kısa sürede iyileşebilmesi açısından oldukça önemlidir.
  • Ameliyatın ardından yaklaşık bir hafta sonrasında kontrol seansına gidilir ve yaranın iyileşme hızına göre ameliyat esnasında dikiş yerlerinin üzerinin kapatıldığı bantlar çıkarılır.
  • Hastanın mevcut durumuna bağlı olarak değişmekle beraber, eğer doktor uygun görüyorsa, yine doktorun belirttiği süre boyunca hastanın özel sütyen takması gerekebilir. Bu sayede meme bölgesindeki ödemin minimumda tutulması sağlanırken dışarıdan gelebilecek darbelere karşı da bu bölge korunmuş olur.
  • Bu dönemde yara iyileşme hızını arttıracak ve iz kalma oranını azaltacak merhem veya kremler doktor tarafından önerildiği takdirde kullanılır.
  • İyileşme dönemi boyunca bu süreçte gecikme yaşanmaması adında sigara ve alkol tüketiminden uzak durulmasında fayda vardır.
  • Yine iyileşme sürecinde sıcak ortamlar yarayı nemli tutacağından ve ödemi arttıracağından dolayı sauna, hamam ve spa gibi yerlere gidilmemesini tavsiye ediyoruz.
  • Doktorun belirleyeceği süre boyunca göğüs bölgesini zorlayıcı sporsal aktivitelerden ve ağır kaldırmaktan da uzak durulmalıdır.
  • Kesi ve dikiş yerleri iyileşme sürecinde zaman zaman kaşıntı yapabilmektedirler. Bu dönemde tırnak değmesi dikiş yerlerinin enfekte olmasına, zarar görmesine ve yaraların açılmasına neden olacağı için mümkün olduğunca kaşınmamalı ve bu bölgeye zarar verebilecek müdahalelerden uzak durulmalıdır.
  • Meme dikleştirme operasyonundan yaklaşık 1 ay sonrasında, yara yerleri tamamen kapanırken dikiş izleri kırmızı ve belirgin bir haldedir. Bu dönemde güneş ışınları izleri kalıcı hale getirebileceği için eğer güneşe çıkılacaksa dikiş yerlerine yüksek faktörlü koruyucu kremler sürülmelidir.
  • Ameliyatın yaklaşık 3 ay sonrasında dikiş izlerinin rengi solmaya ve belirginlikleri yavaş yavaş kaybolmaya başlar.
  • Operasyonun üzerinden 6 ay geçmesiyle beraber, izler belirginliklerini iyice kaybederler ve maksimum 1 sene içerisinde de bu izlerin renkleri kişinin kendi cilt rengine iyice yaklaşarak belli belirsiz bir hale gelmiş olurlar.

 

Meme dikleştirme Fiyatları

Meme dikleştirme ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda meme dikleştirme  fiyatları doktorun tecrübesine, hastanın beklentisine, memeden çıkarılacak olan doku ve deri miktarı ile uygulanacak olan yönteme göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut memelerindeki sarkma ve deformasyonlardan rahatsız olan, daha dik ve daha estetik görünümlü memelere sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Recep YAZGANRecep YAZGAN