Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-07-2020 12:53   Güncelleme : 03-07-2020 12:53

Millet Bahçesi Projesinde Bakanlık Başvurusu Gerçekleştirdi

Bafra Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülke genelinde başlatılan Millet Bahçesi fizibilite çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve şehircilik Bakanlığı’na resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Millet Bahçesi Projesinde Bakanlık Başvurusu Gerçekleştirdi

UZUN SÜREDİR ÜZERİNDE ÇALIŞILIYORDU

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile genel değerlendirme ve talepler iletilmesinin ardından Bakanlık nezdinde resmi başvurunun yapıldığını ifade etti.

 

Başkan Kılıç ilçenin Sosyo-Kültürel yaşantısına oldukça önemli katkılar sağlayacak ve ilçe sakinlerin özlemle beklediği proje hakkında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.

 

“RESMİ BAŞVURUMUZU YAPTIK”

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ tarafından başlatılan Daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda, Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310.000 m2 alan üzerine millet bahçesi projemizi gerçekleştirmek için uzun süredir çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan, milletvekilimiz Sayın Av. Orhan Kırcalı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e taleplerimizi iletmenin ardından Bakanlığımıza resmi başvurumuzu gerçekleştirdik.

 

“BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ”

Yaklaşık 310.000 m2 alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşaası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer almakta. Proje alanı içerisinde 10 dönüm Otel Alanı, 10 dönüm Cami Alanı, 5 dönüm Eğitim Tesis Alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.

 

“SOSYAL ALAN İHTİYACI KARŞILANACAK”

Millet Bahçesinin bitişiğinde ırmak yatak kenarı boyunca oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı sedde düzenlemesi yapılmıştır. Millet Bahçesi yapılması için yoğun çaba gösterdiğimiz bu alan Bafra’mızın en gözde en kıymetli alanlarından biridir. Bu proje ile Bafra’mızın sosyal alan ihtiyacının karşılanması planlıyoruz.

 

Yürüyüş ve Bisiklet yollarıyla, sosyal ve spor alanlarıyla yeşilin her tonuna ev sahipliği yapacak millet bahçemizin, belli ilke ve standartlar doğrultusunda tasarlanması ve doğru planlanması şehrimizin kimliği açısından son derece önemli.

 

Millet Bahçemizin temel özelliklerini, planlama, projelendirme ve uygulamaya ilişkin tasarım kriterleri ve bahçe içerisinde yer alacak bütün fonksiyonlarından sonra, genci ve yaşlısıyla 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız tabiatla buluşacak, keyifli ve huzurlu vakit geçeceği yer olacaktır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN