Analiz
Giriş Tarihi : 09-11-2020 10:56   Güncelleme : 09-11-2020 11:49

Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı

21 Haziran 2018 tarihinde, yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala muhalifler, Ankara’nın lüks otellerinden biri olan JW Mariot’da toplantı düzenledi.

Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı

Toplantıya Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, Saadet Partisi, İyi Parti ve küçük ortak Demokrat Parti katıldı.

Büyük bir heyecanla masaya oturdukları her halinden belli olan heyetin, televizyon kanallarına yansıyan görüntüsünde bir isim dikkatimi çekti.

Basın toplantısına Demokrat Parti adına katılan kişiyi bir yerlerden tanıyordum.

Bu kişi HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ’nin en kıdemli üyelerinden biri olan Mehmet Özdemir’in ta kendisiydi.

Mehmet Özdemir’in orada ne işi vardı? Demokrat Parti, temsil görevini seksenine merdiven dayamış, ununu eleyip eleğini duvara asmış olan Mehmet Özdemir’e neden vermişti.

Mehmet Özdemir, kırk beş yılı aşan MASON’luğuyla saçlarını Ankara localarında ağartmış, bürokrasi dünyasının nimetlerinden kendince faydalanmış, sıradan bir emekli devlet memurudur.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Özdemir’in kaderi bir zamanlar Ankara Yükseliş kolejinde çalıştığı sırada değişti.

Demirel ailesinin sahibi olduğu bu ünlü kolejdeki öğretmenlik serüveni, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda getirildiği Sosyal Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na kadar uzanır. MASON’luk hayatına İnanış Locasında başlayan Özdemir, 1984 yılında Erdem Locasını kurmuş, yıllarca bu locaya hizmet etmiş, nihayetinde Loca Başkanlığı (Üstadı Muhteremlik) yaparak MASON’ik yaşamını taçlandırmıştır.

Tesadüflere inanırım, komplo teorilerine şüpheyle yaklaşırım, ancak siyasette bu türden tesadüflere yer yoktur. Eğer birileri siyaseten masaya oturtulmuşsa bir nedeni vardır. Ancak bu kez, iş masaya oturmakla bitmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde dört parti adına okunan bildiriyi de Mehmet Özdemir’in eline tutuşturup okuttular.

Yahu Mehmet Özdemir CHP adayına oy toplamak için basın bildirisi okuyacak adam mıdır? Zamanında locasında Nazım Hikmet şiirlerinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle ortalığı ayağa kaldıran, Nazım’ın ismi anıldığında sinirinden kıpkırmızı kesilen Mehmet Özdemir’e ne oldu da Muharrem İnce’nin yollarına düşüp, CHP’liler ile yan yana geldi?

Tesadüf diyerek açıklanabilmesi oldukça zor.

Evinde yetmişli yaşlarının son demlerini rahat rahat sürerken, kimler seni otel lobilerine gönderip, zamanında “Gominist” dediğin CHP’lilerin yanına monte etti ey Mehmet Özdemir?

Bir taraftan FETÖ dedikodularıyla sallanan Millet İttifakı, bir taraftan MASON olduğu iddiaları gazetelerin baş sayfalarında yer alan “F Tipi Casusluk Örgütü” elebaşı Gülen’in bedduaları. Öte yandan HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR BÜYÜK LOCASI’nın en eski üyelerinden biri olan MASON Mehmet Özdemir’in okuduğu ittifak bildirgesi…

Seksen yaşına merdiven dayamış, evinde bulmaca çözen birinin apar topar JW Marriot Otel’e götürülerek bildiri okutulmasının en önemli nedeninin Mehmet Özdemir’in MASON kimliği olduğunu düşünmemek için pek saf olmamız lazım.  Eğer 2018 seçimini Erdoğan kaybetseydi MASON Mehmet Özdemir’in okuduğu bildiri bir zamanlar MASON Emanuel Karasu’nun II.Abdülhamit’in yüzüne okuduğunun aynısı olacaktı.

Olaydaki ince detayı görüyor musunuz?

Demokrat Partililer olarak sizin en önemli siyasetçilerinizi, milletvekillerinizi olağanüstü koşullarda Yassıada mahkemelerinde yargılayıp, Başbakanınız ve Bakanlarınızı idam sehpasına götüren celladınızla işbirliği yapmaya sizi kimler zorladı? Elbette, bu sorunun cevabını da tarih verecektir.

Bu kadar benzemez ancak tek bir amaç için bir araya gelebilir. Birbirine ters siyasetlerin oluşturduğu ittifakın amacı da kuşkusuz Erdoğan’ı koltuğundan indirmek, ülkenin ikbalini egemenlerin çizdiği sınırlar içine hapsetmek olmalı. MASON’lar, o işi bir zamanlar II. Abdülhamit’in karşısına çıkarak yapmıştı. Ama bir kez daha başaramadılar. Artık herkes biliyor ki; tarih aptallar için tekerrür eder, bizler için değil.

Recep YAZGANRecep YAZGAN