Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-05-2018 10:16   Güncelleme : 11-05-2018 10:16

MÜSİAD Samsun Şubesi’nden Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü Toplantısı

MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü’ konulu toplantı MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın sunumuyla Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

MÜSİAD Samsun Şubesi’nden Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü Toplantısı

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an Kursları arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim-i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması'nda 2017 Türkiye birincisi olan Mustafa Altıkat Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk TAN, “Samsun MÜSİAD 1992 yılında 12 tane müteşebbis büyüğümüzün Samsun’da oluşturdukları bir filizle başladı. 27 Şubat 1995 yılında bu 12 müteşebbisten 3 tane üyemizin dilekçeleri ile Samsun MÜSİAD dernek statüsüne kavuştu. O zamandan bu zamana MÜSİAD camiası içerisinde bizler daha sonra üye olsak da büyüklerimizin bizlere göstermiş oldukları yolda ilerleme çabası içerisinde hamdolsun bu günleri gördük. İnşallah daha güzel günleri de hep beraber göreceğiz. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 Ardından söz alan Samsun Valisi Kaymak konuşmasında, “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen “Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü” etkinliğine hoş geldiniz derken, etkinliğin ilimizin gelişmesine olumlu katkılar sağlamasını diliyorum. Biliyorsunuz MÜSİAD’ın ülkemizde çok güzel çalışmaları var. Biz Samsun’u ekonomik yönden kalkındırmaya çalışırken onlar ülkenin genelinde hükümetimiz ile güzel diyaloglar kurarak çalışmalarıyla kalkınmaya yön veriyorlar.

 Samsun bütün yoların ve dört ulaşım aksının kesiştiği bir yer. Deniziyle, havasıyla, coğrafyasıyla, ovalarıyla olan bu güzellikleri Allah Samsun’a bahşetmiş. Bu güzellikler içerisinde güzel insanlar var. Samsun gerçekten ilkadım şehri. Atatürk Samsun’a çıktığında bu güzel insanlar ona sahip çıkmasaydı belki bu gün devletimiz yoktu. O yönüyle Samsun vatansever ve milliyetçi insanların olduğu bir şehir. O anlamda bu şehire hizmet etmek bizim için bir onur ve şereftir. İnşallah hizmet sürem içerisinde bu şehire en güzel şekilde hizmet edip faydalı olmaya çalışacağım. “dedi.

 Samsun’un çok yüksek ve güzel potansiyeli olduğunu söyleyen Vali Kaymak, "Samsun bu potansiyelleri en iyi şekilde kullanabilirse gerçekten güçlü Türkiye’nin güçlü illerinden birisi olacaktır. Kızılırmak ve Yeşilırmak ovaları yıllarca Anadolu’nun gıda deposu olmuş ama biz bu ovalardan artık çağımızın gereği olarak katma değerini artırarak yararlanmak durumundayız. Ürettiği ürünü olduğu gibi eski usul gibi pazara götüren çiftçimiz bundan yeteri kadar katma değer elde edemez. Artık gıda dünyanın yeni stratejik ürünlerinden biri oldu. İnşallah bizler bütün kurumlarımızla birlikte el ele vererek bu ovalardan dünyaya katma değeri yüksek ürünler yetiştirerek ve üreterek üretim kapasitemizi artırabiliriz.

 Daha önceden Samsun’a gelen turistler şunu söylüyorlardı. Samsun’da gezilecek görülecek yer yok diyorlardı. Aslında bu Samsun için bir hakarettir. Samsun doğasıyla, coğrafyasıyla, insan yapısıyla, kültürel özellikleriyle ve ilkadım şehri olması sebebiyle ülkemizin en güzel illerinden biri. Samsun Kızılırmak Kuş Cenneti, Vezirköprü Kanyonu, Ladik Kayak Merkezi ve yaylalarıyla bir turizm kenti.

 İlimize Sağlık Bakanımızın talimatı ve Türk Hava Yolları'nın takibi ile Temmuz ayında Kuveyt’ten direk uçuşlar başlayacak. Riyad’dan, Cidde’den ve Dubai’den direk uçuşların en kısa zamanda başlaması için de Sağlık Bakanımız ile birlikte uğraşıyoruz. Samsun bizim kuzeye açılan kapımız. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başlattığı Krasnador direkt uçuşları bu anlamda bizim için çok önemli bir potansiyel.

İstihdam alanında Samsun’un çok iyi yerde olmadığını söylemek durumundayız. Çünkü Merkez, Kavak ve Bafra OSB’lerimizde çalışan sayısı 5-6 bini geçmiyor. Bu 1 milyon 300 bin nüfusu olan bölge kenti, amiral kenti diye adlandırdığımız Samsun için çok düşük rakamlar. Biz mümkün olduğu kadarıyla sahili korumak istiyoruz. Sahilde OSB olmasını istemiyoruz. Gülsan Sanayisi Sitesi ve OSB için yer arıyoruz. Sayın Sağlık Bakanımızın bizlere, 'Samsun’un 20-30 km. civarında OSB veya küçük sanayi siteleri için yer arayın' dedi. Buralarda hazine arazileri yok, mümkün olduğu kadarıyla mera veya orman arazilerindeki hükümetimizin yaptığı son değişiklikle beraber orman arazileri bakıyoruz. Bu çerçevede Mili Emlak ve Büyükşehir Belediyemiz çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde inanıyorum ki, Samsun’a güzel haberler verilecektir. Bunu yakından takip ediyoruz. “dedi.

 Bu kadar güzel sahili olan ve bu kadar güzel kentleşmesi olan ilin nadir olduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak "Modern kültür merkezleri yapılarak kent modern hale gelmiyor. O anlamda kentimizde kentsel dönüşümleri bir an önce yapmamız gerekiyor. Samsun aynı zamanda bir sağlık kenti. Çevre illerden sağlık için ilimize geliyorlar. Sağlık Bakanımızın ilimizden olması nedeniyle çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Samsun Şehir Hastanesi'nin temeli yakında atılacak. Her ilimize hastane yapıyoruz. Özel hastaneler beş yıldızlı otel ayarındalar. Biz bunları sağlık turizmi açısından en iyi şekilde pazarlamak durumundayız.

Samsun aynı zamanda spor alt yapısıyla ve tesisleriyle bir spor kenti. Önceki aylarda ilimizde İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları gerçekleştirildi. Bu olimpiyatlar Samsun’un insan yapısını da çok güzel ortaya koymaktadır. Buraya 10 bine yakın yabancı sporcu geldi. Olimpiyatlarda hiçbir olay olmadan bunu başarılı bir şekilde atlattık. Bu olay bütün uzmanlar tarafından takdirle karşılandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitemiz ve yeni açılacak olan Samsun Üniversitesi bizim için büyük bir kazanım olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye’de yabancı öğrenci kabul eden ikinci üniversitedir. Fuar alanımız bizim tanıtımımız açısından çok önemli işler yapıyor. Dört ulaşım aksının ilimizde olması nedeniyle Lojistik Merkezi'nin Samsun’a yapılması bizim için büyük bir kazanım olacaktır. Ben bu toplantıların ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 

adminadmin