Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-01-2023 13:33   Güncelleme : 06-01-2023 13:33

Mustafa Demir Neden TOGG Almadı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Belediye Meclisi'nin toplantısında Anakent ve Kültür Sanat A.Ş.'ye 30 milyonluk araç alınması ile ilgili soruya verdiği cevapta bir tane bile yerli otomobil TOGG almadı ortaya çıktı.

Mustafa Demir Neden TOGG Almadı!

 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında İYİ Parti Meclis Grup Başkan  Vekil Dr. Ayhan Ayvaz'ın lüks araç alınması konusunu gündeme getirmesinin ardından Başkan Mustafa Demir açıklama yaptı.

Başkan Mustafa Demir, Belediyeye ait Anakent ve Kültür A.Ş.'nin büyük miktarda vergi ve KDV ödediğini, bu vergi ve KDV'leri ödememek için her 2 şirkete araç aldıklarını ifade etti. Demir’in aldıkları araçların Mart ayında satışa çıkacak olan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG olmaması tam bir çelişki olarak değerlendirildi.

NEDEN TOGG DEĞİL

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Dr .Ayhan Ayvaz meclis başkanlığına 2 soru önergesi vermiş ve önergelerden birinde; "Samsun Büyükşehir Belediyesi bağlı şirketlerinden Samsun Anakent İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketi Audi A8 Long Marka 2022 model 55 SS 009 plakalı aracı satın almış mıdır? Böyle bir araç alamı yapılmışsa; hangi amaçla, ne kadar bedelle alınmıştır? Alım yapılırken vergi muafiyetinden yararlanılmış mıdır? Samsun Büyükşehir Belediyesinin başkanlık makam aracı sayısı ve marka modelleri hakkında bilgi verir misiniz? Şeklinde sormuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de tek araç değil, Belediye şirketlerine 30 milyon TL'lik araç alındığını açıkladı ama bunların bir tanesinin bile neden TOGG olmadığın açıklık getirmedi.

Başkan Demir’in soru önergesine verdiği cevap şu şekilde;

"Audi marka bir araç alındı mı; bir tek o alınmadı. Şu anda bizim Anakent ve Kültür A.Ş. var. Anakentin toplam karı  26 milyon...  Evet şimdi değerli arkadaşlar şirketlerimizin bu vergilerini, KDV  ödemelerini  biz para olarak ödeyeceğimize belediyenin ihtiyaç duyduğu araçlardan aldık .Bunlardan biri Audi marka makam aracı... Farkındaysanız aşağı yukarı 8 aya yakın kiralık araçla dolaştık.

Araç yedeğimiz yok Ankara'dan biri geldiğinde görevlendirilecek araç yok.

Toyota 4x4 21 adet 5,5 milyon

Renault Megane 10 adet 6.7 milyon

Fiat Doblo 1 adet

Fiat Fiorino 5 adet

Audi 1 adet

Volvo sy90 1 adet

Fiyat Ducato 1 adet,

 Renault Master 1 adet,

 Fiat Fiorino 5 adet  toplam bedel 30 milyon!..  Biz aslında bu araçları 12 milyona mal etmiş oluyoruz.”

Demir’in Mart ayında satışa çıkacak olan Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG siparişi vermemesi şaşırtıcı bulundu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN