Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-04-2021 11:41   Güncelleme : 05-04-2021 11:41

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL "Bildiriyi En Ağır Bir Biçimde Şiddetle Kınıyoruz"

Çalışan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL, 103 emekli amiralin Montrö bildirisi’ başlığı adı altında darbe iması ile yaptıkları basın bildirisine sert tepkiler gösterdi. “Bildiriyi En Ağır Bir Biçimde Şiddetle Kınıyoruz” dedi.

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi GÜL, “104 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları bildirilerini en ağır sözler ve cümlelerle yine en ağır bir biçimde şiddetle kınıyoruz. Milletin oyu ile seçilmiş ve iktidara gelmiş hükümeti ve yine halkın oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını, halkın iradesini, millet iradesini ipotek altına koymaya çalışarak illegal yollar ve darbe yöntemi ile değiştirmek isteyenler ANAYASA suçu işlemişlerdir. Darbe girişimde bulunanlara adeta destek olunurcasına, darbe çığırtkanlığı yapanların olduğunu açıkça görüyoruz. Bunlara destek olanlar kendileri de anayasal suç iş işlediklerinin farkında değillerdir” dedi.

 

GÜL, hükümetler seçimle gelir ve seçimle giderler bu sebeple, hiçbir şekilde anti demokratik hareketleri desteklemeyeceğimizi ve milletin yanında ve milletin iradesinin dışında hiçbir oluşumu kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Milli irade, milletin iradesi her şeyin üstünde tutuluyorsa, herkes buna saygı duymak zorundadır. Ve bu darbe imasında bulunan ve kendilerine destek olan herkesin ama herkesin yargı önüne çıkarılarak, Anayasa ve hukuk sistemimizin öngördüğü şekilde en ağır cezaya çarpılmalarını en kısa zamanda bekliyoruz.  Şu unutulmamalıdır ki; darbe beklentilerine girenlerin bu hayalleri gece güneşi düşlemekten öteye gidemeyecektir. Geleceğimizi karartmak istemiyorsak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız”dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN