Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-12-2019 08:46   Güncelleme : 20-12-2019 08:46

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran:Hedefimiz ülke sanayisinin, ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesi!

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fatih Özkan, Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tekin Şimşek ile birlikte Aygün Cerrahi Aletler A.Ş’yi ziyaret etti.

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran:Hedefimiz ülke sanayisinin, ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesi!

Rektör Vekili Mehmet Kuran ve beraberindekileri, Aygün Cerrahi Aletler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Genel Koordinatörü Levent Tuncel ve Kalite Üretim ve Yönetim Müdürü Engin Başoğlu karşıladı.

“107 ülkeye ihracat yapıyoruz”

Aygün Cerrahi Aletler A.Ş’nin yapısı, üretim, AR-GE ve ihracat faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün “Cerrahi el aletleriyle başlayan bir üretim geçmişimiz var. Ancak son 10 yıldır teknolojik ürünlere yöneldik. Bu noktada cerrahi motor sistemleri, sterilizasyon ekipmanları, aydınlatma sistemi ve tek kullanımlık ürünlere odaklandı. Üretimimizin yüzde 80’inden fazlasını yurtdışına ihraç ediyoruz. Fakat yurtiçinde de bilinirliliğimizin olması lazım. Bu noktada Üniversitenin yorumlarından da istifade etmemiz gerekli. Sonuçta kendi ülkesinde başarılı olamamış bir ürün yurtdışında başarılı olamaz. Bu noktada hazırladığımız aydınlatma sistemi modelini sizin değerlendirmenize sunmak bizim için önem taşıyor.” dedi.

107 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Mehmet Aygün “Bunlara Batı Avrupa ülkeleri, Amerika, Çin da dâhil. Amerika’ya ihracat yapacak kadar kaliteli üretim yapıyoruz. Ayrıca üretim ve ihracat politikamız sürdürebilir rekabet.” diye konuştu.

Uluslararası kalite standartlarını sağladıklarını da ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Aygün, AR-GE faaliyetlerine değinerek uluslararası proje ortaklıkları ve iş birlikleri yaptıklarını belirtti. Uluslararası 400 firma arasında ilk 10’da yer aldıklarını kaydeden Aygün proje ve patente önem verdiklerini söyledi.

“Amacımız ülke sanayisinin, ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesi”

Üniversite sanayi iş birliğine vurgu yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran ise Aygün Cerrahi Aletler A.Ş’nin, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisinin AR-GE Merkezinden faydalanarak, tecrübeli personellerinden danışmanlık alabileceklerini ifade etti. Üniversitenin, ilgili akademisyenlerinin de destek sunabileceğinin altını çizen Mehmet Kuran, amaçlarının  ülke sanayisinin, ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Aygün Cerrahi Aletler A.Ş’nin ürünlerini inceleyen Rektör Vekili Mehmet Kuran ve beraberindekiler, firmanın üretim merkezini de gezerek mühendislerden üretim süreci hakkında hem bilgi aldılar hem de izlenimlerini ve görüşlerini bildirdiler.

Yeni geliştirdikleri ameliyat aydınlatma sistemini, mühendislerle birlikte tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, OMÜ Tıp Fakültesi akademisyenlerinin sistemle ilgili izlenimlerinin değerli olduğunu dile getirdi.

 

adminadmin