Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2018 15:02   Güncelleme : 18-12-2018 15:02

​Operasyon Olursa Türkiye’de Terör Eylemi Yaparız!

​Operasyon Olursa Türkiye’de Terör Eylemi Yaparız!

ABD desteğiyle Suriye’nin kuzeyini işgal eden ve 1 milyon kişiyi yerinden eden terör örgütü PKK, bölgede güvenliği sağlamak için operasyon hazırlığında olan Türkiye’ye tehdit yağdırdı. Terör örgütü olası bir operasyon halinde Türkiye’de terör saldırıları düzenleneceğini açıkladı.

Suriye’de 2011’den beri devam eden iç savaşta ABD desteği ve DAEŞ’le mücadele bahanesi ile palazlanan ve Suriye’nin kuzeyini işgal ederek 1 milyon sivili yerinden eden terör örgütü PKK, Fırat’ın doğusunu terörden arındırmak ve güvenliği sağlamak için operasyon sinyali veren Türkiye’yi terörle vurmakla tehdit etti. PKK’nın Suriye uzantısı YPG’liler olası operasyon halinde bölgeye giren Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu’na karşılık vereceğini açıklamasının ardından terör örgütü PKK, savaşı Türkiye sınırları içine taşımaya hazırlanıyor. Büyük şehirlerde bombalı eylemler düzenleneceğini açıklayan terör örgütü, Türkiye’nin Sincar’da sivilleri öldürdüğünü öne sürüyor.

KAMIŞLI’DA HENDEK KAZIYOR

Öte yandan Türkiye’nin bölgeye girmesinden endişe eden terör örgütü mensupları işgal ettiği bölgelerde hendek kazmaya hız verdi. Alınan bilgiye göre, Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu, Suriye’nin Kamışlı kentinde bulunan PKK/PYD’li teröristler, sınır hattına iş makineleriyle hendek kazmaya başladı.

ABD, PKK İÇİN DEVRİYEDE

Her noktasında hareketliliğin hakim olduğu Suriye’nin Münbiç sınırında da ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK/PYD mensupları birbirlerini 24 saat eli tetikte takip ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı’nın iki yakasında ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK/PYD mensupları karşılıklı olarak nöbet tutuyor. Birbirlerine birkaç yüz metre uzaklıktaki ÖSO güçleri ile çatılarını kum torbalarıyla güçlendirdikleri binalarda bulunan teröristler arasındaki bölgede TSK ve ABD’li askerler zırhlı araçlarla devriye görevi yapıyor. Ancak, zaman zaman ABD’ye ait helikopterler de bölgede devriye faaliyeti yürütüyor.

NÜFUS YAPISI DEĞİŞTİRİLİYOR

Terör örgütü ABD’nin desteği ile bölgede terör estirirken, 1 milyona yakın sivili de evlerinden etti. Suriye’nin kuzeyini DEAŞ terör örgütünden kurtardığını iddia eden YPG/PKK’nın ilk işi, Araplar başta olmak üzere bölgedeki tüm etnik ve dini grupları yerlerinden etmek oldu. Arap gençlerini zorla silâhaltına alan terör örgütü, onları Deyr ez Zor bölgesinde ön saflarda çatışmaya zorladı. Bazı yerleşim yerlerini haritadan silen YPG/PKK, geride iz bırakmamak için nüfus müdürlüklerini ve tüm yazılı kayıtları da imha etti. Suriye’nin kuzeyindeki nüfus yapısı kısa sürede alt üst oldu.

Diriliş Postası – Haber Merkezi

adminadmin