Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2014 13:40   Güncelleme : 08-09-2014 13:40

"Ormancılık Araştırma Master Planı Revizyonu Toplantısı"

BOLU (AA) - Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) düzenlenen "Ormancılık Araştırma Master Planı Revizyonu Toplantısı" Bolu'da başladı

BOLU (AA) - Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) düzenlenen "Ormancılık Araştırma Master Planı Revizyonu Toplantısı" Bolu'da başladı.

Karacasu beldesindeki toplantının açılışında konuşan OGM Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Ahmet İpek, ilk ormancılık araştırma master planının 1995-1998 yıllarını kapsadığını söyledi.

"Bu plan, Türk ekonomisinin, tarım ve ormancılık sektörlerinin master planı olarak 6 ana bölümde hazırlanmıştır" diyen İpek, "1999'da yapılan 1. Araştırma Master Planı'nın revize çalışmaları sonucunda yenilenen plan ise 2000-2005 yıllarını kapsamıştır. 1. Master Planı'nın revize çalışmalarından sonra 8 yıllık süreçte araştırma master planında maalesef güncelleme yapılmamıştır. Dünyadaki değişim ve gelişimlere paralel, ormancılık sektörünün özellikle uluslararası gündemini belirleyen konular ve öncelikler de hızlı değişmektedir" şeklinde konuştu.

İpek, düzenledikleri toplantıyla sektördeki değişimleri ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, 3 gün sürecek.

adminadmin