Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-03-2020 12:20   Güncelleme : 12-03-2020 12:20

​Ormanda Sağlıklı Beslenme -4-

Arvalap adasında sıradan bir gün. Güneş doğduğunda koşmaya başladı aslan; yakalaması gereken bir ceylan vardı çünkü. Koşmaya başladı ceylan; kurtulması gereken bir aslan vardı çünkü, peşinde kendisini av edinmek isteyen.

​Ormanda Sağlıklı Beslenme -4-

Bilinmezlik ormanında belirsizlik esastır. Kim güçlüyse o daha sıkı tutunur hayata. Kaos gibi gözüken her şey aslında bir planın tezahürüdür, yansımasıdır. Buranın kaderi aslında hayvanların çabalarında saklıdır. 


Belirsizlik ormanında Orman Konseyi tarafından “Eğitim Meselesi” öncelikli konu olarak ele alınmıştı. Hemen arkasından önceliklilik hususunda “Sağlıklı Beslenme” konusu gündeme alındı. Hemen bir Sağlık Kurulu oluşturuldu.


Her ne kadar Bozkurt’un “Helal Beslenme” üzerine beyan etmiş olduğu fikirler orman halkı üzerinde kafa karışıklığı oluşturmuş olsa da Orman Konseyi bu durumu rahatsızlık verici bulduklarını kamuoyu ile paylaştılar.


Orman konseyi üyeleri beslenmede öncelik hakkının kendilerinde olduğu tezini sağlık kurulu üzerinden bütün orman halkına empoze etmeye çalıştılar.
Etçiler, otçular kendi beslenme tarzlarını diğerlerine baskıyla kabul ettirmemeliydiler. Domuzlar, akbabalar başta olmak üzere bütün leşçiler bu durumdan rahatsız olurlar.Öyle ya orman halkı sağlıklı beslenirse kendi rızıklarında bir azalma olabilirdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN