Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2022 15:14   Güncelleme : 12-11-2022 10:22

Otomobil Ekspertiz

Motorlu araçlar, kullanım ömürleri boyunca farklı arızalar, kazalar yaşıyor.

Otomobil Ekspertiz

Tüm bunlar ve zamanın kendisi bir yıpranma nedeni oluyor. Motorlu araçların ne durumda olduğunu ya da neler yaşadığını anlamak ise ilk bakışta uzmanlar için bile mümkün değil. Peki, bir motorlu aracın ne durumda olduğunu nasıl anlarız? Bunun yanıtı için iki seçeneğiniz var: İlki, Devlet eliyle vatandaşa sunulan araç hasar ve kayıt sistemine erişim seçeneği olan TRAMER sorgulaması. İkincisi ise aracın teknik açıdan ne durumda olduğunu anlamanızı sağlayan araç ekspertiz seçeneği. Bunları tek tek inceleyelim.

 

  • TRAMER Sorgulama

Ülkemizde motorlu araçlar, ruhsatları ile kayıt altındadır. Bu kayıt sistemi, kaza ve haar için de işlevseldir. TRAMER sorgusu ile aracın daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını öğrenebilirsiniz. Araçta kaza nedeniyle oluşan hasar hakkında bilgi alabilir ve değişen parçası varsa öğrenebilirsiniz. Ancak araç sahibi değişen parça ya da ilgili tamir ve onarım işlemi için sigortasını kullanmadıysa bazı bilgilere ulaşamayabilirsiniz. Burada gerçek bilgiye ulaşmak için araç ekspertizi önem kazanıyor.

 

  • Araç Ekspertizi

Motorlu aracın ne durumda olduğunu anlamak, değişen parçası var mı öğrenmek, yıpranmış ve bozuk parçaları görmek üzere ekspertiz yaptırmak çok önemli. Araç ekspertizi ile ilgilendiğiniz ikinci el motorlu aracın kapsamlı olarak incelenmesini sağlayabilirsiniz. Bu da sizi hem ekstra masraftan korur hem de hatalı bir alışverişin önüne geçer. Örneğin satın almayı düşündüğünüz ikinci el aracın motor yağ filtresi kullanılmayacak hale gelmişse bunu öğrenirsiniz ve bu parçanın size bir iki ay içinde nasıl bir masraf çıkaracağını bilirsiniz. Aracın motorunda, şanzıman sisteminde, beyninde sorun varsa öğrenebilirsiniz. Böyle masrafı yüksek ve zahmetli parçalarda sorun olup olmadığını öğrenmek, sizi çok yanlış bir alışverişten koruyabilir.

İkinci El Araç Alırken Ekspertiz Zorunlu mu?

Pek çok kişi, “​​2. el alırken ekspertiz şart mı” diye merak ediyor. Yasal olarak bir araç satın alırken ya da sahibinden araç satarken ekspertiz yaptırma zorunluluğu yok. Ancak ikinci el araç satışı yapan kurumların ilgili araç için ekspertiz raporu sunma zorunluluğu var. Diğer yandan bir zorunluluk olmasa da söz konusu aracı tanımak, mevcut durumu anlamak için araç ekspertizi yaptırmak gerekir. Zorunluluktan çok bir gereklilik olan oto ekspertizi, sizi önemli masraflardan koruyacak ve güvenli sürüş için önlem sunacaktır. Peki, araç ekspertizi nerede yaptırılmalı ya da güvenilir oto ekspertiz nerede yaptırılır?

Güvenilir Oto Ekspertiz Nerede Yaptırılır?

Güvenilir oto ekspertizi için teknik donanımı güçlü bir ekspertiz noktası ile ileryebilirsiniz. Ekspertiz noktasında en güncel teknik cihazlar olmalı ki özellikle yeni model araçlar için doğru ölçüm ve net tespit yapılabilsin. Güvenilir oto ekspertiz yaptıracak nokta arayışında uzman teknisyen konusu da çok önemlidir. Alanında eğitim almış, deneyimli teknisyenler cihazlarla elde edilen verileri doğru şekilde yorumlayarak size rehberlik edebilirler. En iyi araç ekspertizi arayışında size farklı ekspertiz paketleri sunan kurumlar da önemli bir konfor nedeni olabilir. Çünkü böylece aracı farklı noktalara odaklanarak inceleyebilirsiniz.

Farklı oto ekspertiz paketleri ile teknik donanımı yüksek cihaz ve personel rehberliğinde hizmet sunan Auto king Oto Ekspertiz’e güvenebilirsiniz. Otomobil ekspertiz hizmeti ile süreci güvenle ilerletebilirsiniz.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN