Teknoloji
Giriş Tarihi : 20-08-2020 21:08   Güncelleme : 20-08-2020 21:08

PC Oyun Haberleri

Bu yıl yapmış oldukları ve yapacakları harcamalar toplandığında oyun pazarı, geçen yıla göre %9,6 artışla toplam 152,1 milyar Dolara ulaşıyor.

PC Oyun Haberleri

Oyun pazarı, eğlence endüstrisinin kalbinde, her zamankinden daha fazla yer almaktadır. Tüketicilerin oyunlarla etkileşimi her geçen gün değişmektedir. Bu sadece daha fazla etkileşim yaratmakla kalmaz, aynı zamanda tamamen yeni bir oyun meraklıları segmenti yaratır. Artık dünya çapında 2,5 milyardan fazla oyuncu var. Bu yıl yapmış oldukları ve yapacakları harcamaları topladığımızda oyun pazarı, geçen yıla göre % 9,6 artışla toplam 152,1 milyar USD'ye ulaşmıştır.

2019'da konsol % 13.4 artışla 47.9 milyar dolara yükseldi ve bu da yılın en hızlı büyüyen segmenti oldu. Bu, konsol oyunlarındaki büyümenin mobil oyunlardaki büyümeyi aşacağını gösteren ikinci yıl olacak. Geçen yıl Çin'de yasal değişikliklerin etkisi ve küresel bir gişe rekorları kıran oyunun olmaması, PC oyun haberlerinde de görüldüğü gibi mobil için yavaşlayan büyüme sinyalleri verdi. Buna ek olarak, yeni nesil konsolların artan hoşnutsuzluğunun yılın ikinci yarısında piyasayı yavaşlatması bekleniyor.

Bu arada, mobil oyunlar (akıllı telefon ve tablet), küresel oyun pazarının % 45,2'sini yıllık % 10,2 artışla 68,5 milyar dolara yükselterek 2019 yılında en büyük segment olmaya devam etti. Bunun 54.9 milyar doları akıllı telefonlarda oynanan oyunlardan oluşuyor. PC oyun haberlerinde görüldüğü gibi PC oyunları, hem en küçük hem de en yavaş büyüyen segment olarak yıllık % 4 artışla 35.7 milyar dolara ulaştı. Segmentin küçük boyutuna rağmen, PC'nin bugün bile oyun pazarındaki ana yenilik unsuru olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Öyle ki, Battle Royale ve MoBA (Multiplayer Online Battle Arena) gibi şu anda trend olan oyun türlerinin çoğu, PC oyunlarında oyuncular tarafından oluşturulan modlara dayanıyor. Bu modlar ve güncellenen iyileştirmeler, yenilikler için en etkili takip etme yöntemi PC oyun haberleri olacaktır.

Mobil oyun gelirlerindeki artış önümüzdeki yıllarda PC'deki büyümeyi aşacak olsa da, 2022'ye doğru küçülen bir PC oyun pazarı payına neden olması beklenirken, mobil konsolun oyun pazarı payı olarak konsolun gelir büyümesini aşabilir. Konsol nispeten sabit kalmaya yönelik bir oyun pazardır.

Detaylı bilgi için; https://www.hubogi.com/tag/mobil-oyun-gelirleri/

adminadmin