Teknoloji
Giriş Tarihi : 19-08-2021 14:33   Güncelleme : 19-08-2021 14:33

Perkotek Parmak İzi Okuyucu

Parmak izi okuyucu cihazlarla kişinin parmak izi, cihazların veri tabanlarına kaydedilir. Genellikle işe giriş ve çıkışlarda personelin giriş ve çıkış saatlerinin takibi amacıyla kullanılır. Elektronik bilgi saklayan offline ya da online mantıkta çalışabilen cihazların tümünü parmak izi okuyucu cihazlar başlığı altında inceleyebiliriz.

Perkotek Parmak İzi Okuyucu

Parmak izi okuyucu cihazlar kişinin benzersiz olan parmak izi bilgilerini elektronik alanda bit olarak depolar. İnsanların bütün parmak izleri birbirinden farklıdır. Parmak izi okuyucu cihazlara kişinin bütün parmak izleri tek parmak izi okuyucu üzerinden kaydedilebilir.

Depolanan elektronik bit bilgileri daha sonra kişinin kontrol amaçlı her okutmasında, veri tabanındaki bit olarak saklanan bilgi ile karşılaştırma yaparak bir sonuç üretir. Günümüzde parmak izi okuyucu cihazların tetik verebilme özellikleri de mevcuttur. Bu özellikle birlikte Parmak izi okuyucu cihazların kullanım amaç ve alanları oldukça genişleme imkânı bulmuştur.

Parmak izi okuyucu cihazlardan önce nasıl bir sistem kullanılıyordu?

Parmak izi okuyucu cihazların çıkışından önce personel takiplerinde kartlı geçiş sistemleri kullanılmaktaydı. Kişilerin işe giriş ve çıkışlarda şahsi olarak kullandıkları kartları birbirleriyle değiştirme ihtimalleri sebebiyle parmak izi okuyucu cihazlara geçiş süreci daha hızlı gerçekleşmiştir.

Parmak izi okuyucu cihazlara kişi kaydetmek oldukça basit bir işlemdir. Her parmak izi okuyucu cihazın kendine özel depolama alanı vardır. Bu özellikler cihazdan cihaza değişebilir. Bu sebeple personel takibi yapmak isteyen kişiler, işletmelerinde çalışabilecek personel sayısını ve işe giriş çıkış sirkülasyonlarını göz önüne alarak uygun kapasiteli parmak izi okuyucu cihazları seçmektedirler.

 

TURNİKE SİSTEMLERİ

 

Turnike geçiş sistemi çeşitleri nelerdir?

Turnike geçiş sistemi kullanılacak alana ve mekana göre çeşitleri olup üretim aşamasın bu kriterler baz alınarak ortaya getirilmiş endüstriyel ürünlerdir. Kurulumu yapıldığı mekanın tasarımıyla uyum içerisin de olup çalışma prensibiyle sağlamlığı açısından kendini kanıtlamış ürünlerdir.

Çeşitlerini sınıflandırmak gerekirse; Tripod bel turnikeleri, hızlı geçiş turnikeleri, boy turnikeleri, vip turnikeleri, hijyen turnikeleri ve kelebek turnikeleri olarak 6 ayrı grupta incelenmektedir.

Turnike geçiş sistemi özellikleri nelerdir?

Tripod bel turnike geçiş sistemleri; 3 kollu ve gövdesi paslanmaz 304 çelik olup bel hizasında bulanan turnike kollarından oluşan turnike geçiş sistemleridir. Tripod bel turnikesinin üç ayrı kombinasyonu olup tek ayaklı turnike, çift ayaklı turnike ve çift yönlü geçişe imkan tanıyan double turnikedir. Kaliteli tasarım ve sağlam yapısıyla uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz materyallerden üretilmiştir.

Üretiminde ki mühendisler tarafından turnike geçiş aralığı rahat geçiş ve güvenlik baz alınarak 55 cm tutulmuştur. Aynı zaman da opsiyonel olarak gelen bir diğer özellik tek yön geçiş, çift yönde geçiş istenilen yönde geçiş, acil durumlar da serbest geçiş ve kilitli mod ile farklı çalışma seçenekleri mevcuttur. Üzerinde ki geçiş yönünü belirten ledler sayesinde geçiş yönünü anlayabilmenize de olanak sağlar.

Hızlı geçiş turnike sistemleri; İç ve dış mekanlara uygun olarak üretilmiş olan bu turnikeler 3 m taşlanmış paslanmaz ve 304 paslanmaz çelikle desteklenmiştir. Sağlamlık açısından gerekli testlere tabii tutulmuş olup başarıyla uzun yıllar kullanabileceğiz bir turnikedir. Turnike sistemleri x ray cihazları ile de entegreli çalışabilir. Eğer kişinin üzerinde ve bagajında metal yok iste x ray cihazı turnikeye tetik vererek geçişe müsaade eder. Şık tasarımı ve modern modelleriyle plazalar da iş merkezlerin de oteller de özel sektör de ve kamu kurum kuruluşlarında kullanıma uygundur.

Standart turnike kollarına yerine dayanıklı kırılmaz yapısı olan preslenmiş pleksilerden oluşan kolları ve farklı renk seçenekleriyle tasarım açısından mekanınıza uygun olarak modellenmektedir. Single ve double modelleriyle geçiş yolunun sayısını istediğiniz düzey de arttırabilirsiniz. Üzerin de bulunan led ışıklarla geçiş yönünü belirler ve turnike gövdesin de bulunan fotosel sensörleriyle arada kalan kişilerin geçişini tamamlanmadan pleksi kollarını kapamaz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN