Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:18   Güncelleme : 07-06-2023 12:18

Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği Samsun’da Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen ‘2023 Yılı Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği’ Çarşamba ilçesinde başladı.

Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği Samsun’da Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği, 5-10 Haziran tarihlerinde Çarşamba spor Şehir Stadyumu'nda gerçekleşecek. Turnuvaya 22 ilden 31 takım ve 600 sporcu katıldı. Türkiye Birinciliği dün ilçede yapılan törenle start aldı. Çarşamba’da yapılan yürüyüşün ardından açıklamalar yapıldı. Bugün ise Çarşamba İlçe Stadı’nda açılış seremonisinin ardından maçlar başladı.

 

İL MÜDÜRÜMÜZ FEYZULLAH DERECİ BAŞARI DİLEDİ

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden 10 ilimiz etkilendi. Bu 10 ilimizde yaklaşık 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların arasında Gençlik Spor Bakanlığımız bünyesinde 78 personelimiz de vefat etti. Bu nedenle Anadolu Yıldızları ligimize bu sene şube müdürü iken depremde hayatını kaybeden Osman Bayrakdar ismini verdik. Çarşamba'mız turnuvaya ev sahipliği yapacak. Ben bütün takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. 

 

BAŞKAN HALİT DOĞAN: ‘PROJENİN SEZON FİNALİ’

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise, ilçelerinde her türlü spor branşına ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “Uzman antrenör kadromuzla her branşta sporcular yetiştiriyor, bu sayede uluslararası turnuvalarda bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi projesinde sezonun son finali, Çarşamba'mızın ev sahipliğinde yapılıyor. Müsabakalara tüm sporseverlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Açılış seremonisinde ise Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Sicil Lisans Şube ve Spor Kulüpleri Şube Müdürü Murat Altun takımlara başarı diledi. Seremoniye Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek de katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN